august 05

Stolt av historisk anleggsløft – Nå skal det bygges fire helt nye idrettshaller i fylket

Nå skal det bygges fire helt nye idrettshaller i fylket. Et spesielt samarbeid mellom kommunene og fylkeskommunen er grunnen til at prosjektene kan realiseres opplyser Østfold fylkeskommune i en artikkel. Fylkespolitiker Andreas Lervik mener Østfold-modellen kan inspirere nasjonalt.

-Historisk

– Nå gjør vi et historisk anleggsløft, og måten fylkeskommunen, kommunene og idretten samarbeider om å realisere dette, er noe vi skal være svært stolte av, sier Lervik, som er leder av kultur og næringskomiteen i Østfold fylkeskommune.

I det siste fylkestinget 20. juni ga fylkespolitikerne tommel opp til prosjekter som skal gi et kraftig løft hva anleggssituasjonen i Østfold angår.

Haller i både Indre Østfold og Nedre Glomma

Nå skal det bygges idrettshaller over hele fylket. I Mysen blir det racket- og flerbrukshall, i Båstad i Trøgstad skal det bygges skøytehall.

Og i Nedre Glomma skal det bygges to nye idrettshaller i henholdsvis Sarpsborg og Fredrikstad. Det skjer i forbindelse med utbygging av idrettsanlegg ved Greåker og Frederik II videregående skoler.

Politikerne i Sarpsborg og Fredrikstad sa i juni ja til det interkommunale samarbeidet Østfold fylkeskommune har initiert.

– Jeg vil gi ros til politikerne i Sarpsborg og Fredrikstad kommune som blir med på dette. Når vi løfter i flokk, så gir det konkrete resultater, sier Lervik.

Partene går sammen med idretten og byggingen av interkommunale idrettsanlegg ved nye Frederik II videregående skole og Greåker videregående skole.

Lavest

Østfold er blant fylkene i Norge med den laveste anleggsdekningen i landet per innbygger. I 2017 iverksatte derfor Østfold fylkeskommune, som en av de første i Norge, en tilskuddsordning for kommuner å søke som kunne gi støtte til å realisere planlagte idrettsanlegg.

Nå gir det altså fylket flere anlegg som tilfredsstiller nasjonale krav, og som skal gjøre fylket bedre rustet til å få mer av både bredde- og toppidrett.

– Grepet vi har tatt har vært vellykket, og et vi skal være stolte av i nasjonal sammenheng. Vi tar med oss Østfold-modellen inn i Viken, og håper flere norske fylkeskommuner og kommuner kan realisere sine prosjekt ved å jobbe slik, sier Lervik.

aktuell link | Østfold fylkeskommune