august 06

Disse kan vinne Gullsnutten 2019

LEDER GULLSNUTTEN 2019: Stian Sandø, Lydia Gieselmann og Shafqat, aka. Arman Surizehi. Foto: NRK P3

Disse kan vinne Gullsnutten 2019

For femte år på rad skal årets beste norske youtubere kåres i Gullsnutten. Prisutdelingen går av stabelen torsdag 15.august kl. 19.30 og sendes direkte på NRK3 og i NRK TV. Her er de nominerte!

Gullsnutten

Gullsnutten er en årlig prisutdeling som hyller norske youtubere. Alle med en norsk YouTube-konto er med i konkurransen, som starter med en åpen nominasjonsrunde hvor publikum stemmer frem sine favoritter skriver NRK i en melding;

Nå er nominasjonsrunden stengt, og Gullsnuttens fagjury har gått gjennom stemmene. Sammen har de kommet frem til årets nominerte.

– YouTube-fans er i særklasse når det kommer til engasjement, og antall stemmer og nominasjoner viser at det er mange der ute som virkelig bryr seg. De nominerte talentene byr på både bredde, kreativitet og høy kvalitet – det blir spennende å se hvem som vinner prisene til slutt, sier jurymedlem Janne Monsen Tveit, redaktør for 730.no.

Og de nominerte er …

De som er nominert til Gullsnutten 2019 er både etablerte stjerner og nye stjerneskudd.

Årets morsomste: Nellie, ThaleTot, Murdrocks og Agnetesh.

Årets gamer: Kattekryp, Randulle, High Ground og RobTheSir.

Årets livsstil: Eveline Karlsen, Dennis Vareide, Mina Jacobsen og Funkygine.

Årets video: «Hvorfor jeg bytta vgs» – Eplekakefrida, «Nå er det nok, Sophie Elise!» – Kristin Gjelsvik, «Rar» – Murdrocks og «Paradise Hotel Disstrack» – Agnetesh.

Årets serie: «Lørdagskos» – Murdrocks, «Veien til drømmesetupet» – Markuz Life, «Under dyna» – Nellie og «Forsvinningsfredag» – Sara Høydahl.

Årets musikkvideo: «Paradise Hotel Disstrack» – Agnetesh, «Generation 2.0» – Joakim Kleven, «Agnetesh Disstrack» – Murdrocks og «Agnetesh Disstrack (40 000 Spesial)» – Agnetesh.

Årets stjerneskudd: Karokul, Mina Jacobsen, High Ground og ThaleTot.

Årets forbilde: Mina Jacobsen, Karokul, Hanna-Martine og High Ground. I denne kategorien er det de Gullsnutten-nominerte som skal stemme frem vinneren.

Årets youtuber: Denne kategorien kan kvalifiseres som en hederspris og er den eneste prisen som ikke har vært åpen for nominasjoner. Her er alle norske youtubere automatisk nominert, og det er Gullsnuttens fagjury som kårer vinneren. I fjor var det Maria Stavang som stakk av med tittelen. Tidligere har prisen gått til Prebz og Dennis (2015) og Baibai og Huginn (2016) og Herman Dahl (2017).

Når Gullsnuttens fagjury nå skal kåre årets vinnere, er kreativitet, kvalitet og særegenhet viktige kriterier. I år er også riktig merking av annonser og kommersielle samarbeid viktig for juryen.

Stemning og underholdning

Årets vinnere blir annonsert under Gullsnutten 2019 som går av stabelen i Jernbaneparken på Gjøvik torsdag 15. august kl. 19.30. Lydia Gieselmann, Stian Sandø og Shafqat, aka. Arman Surizehi, er årets programledere.

– Det blir stas å lage show på Gjøvik og jeg håper folk fra alle kanter tar turen til Jernbaneparken for å lage liv og røre, sier Gieselmann.

Gullsnutten 2019 er åpen for publikum, og alle er velkomne. Arrangementet er gratis og har fri aldersgrense. NRK anbefaler at barn reiser i følge med en voksen.

Gullsnutten 2019 sendes direkte på NRK3 og i NRK TV.

Gullsnutten 2019

En årlig prisutdeling som hyller norske youtubere. I år er det femte gang Gullsnutten arrangeres.

Det hele går av stabelen i Jernbaneparken på Gjøvik torsdag 15. august kl. 19.30-20.30.

Gullsnutten 2019 sendes direkte på NRK3 og i NRK TV.

Årets programledere er Lydia Gieselmann, Stian Sandø og Shafqat, aka. Arman Surizehi.

Gullsnutten er et samarbeid mellom NRK P3 og YouTube-nettverket Nordic Screens.