august 11

VM i orientering gir nedsatt hastighet i deler av Østfold. 12-17 august..

Det blir ekstra trafikk på veiene i deler av Østfold under VM i orientering i perioden 12.-17. august. Hastigheten settes derfor ned på riksvei 22 ved Rudskogen og Knatterudfjellet under tirsdagens konkurranse (13.aug.) opplyser Statens vegvesen i en melding:

-Vi setter ned hastigheten til 50 km/t i forbindelse med dette arrangementet, der det vil være mer biltrafikk og mer av og påkjøring i enkelte veikryss enn normalt, sier byggeleder Kim Erik Kongshaug i Statens vegvesen.

Arrangøren venter rundt 3000 personer til konkurransen ved Knatterudfjellet i grenseområdet mellom Sarpsborg og Rakkestad. Parkering for besøkende vil skje ved Rudskogen to kilometer unna, noe som vil bli markert med egne skilt. Derifra går det skyttelbusser i retning publikumsarenaen.

1500

  • Det er ventet 1500 publikumsløpere og 300 VM-løpere til dette arrangementet. I tillegg kommer støtteapparat, frivillige og publikum, opplyser Martin Siewartz Nielsen, kommunikasjonssjef for VM i orientering.

Ved Knatterudfjellet den 13.august er det både løp som er åpne for publikum og kvalifisering til VM-finalene for eliteløperne. Disse vil foregå ved Mørk golfbane i Spydeberg de påfølgende dagene. Da vil fv. 1034 Mørkveien være stengt for all trafikk på nordsiden av arenaen. Ankomst må derfor skje fra sør, og Statens vegvesen har godkjent at hastigheten settes ned i dette området.

Slik er programmet for VM i orientering 2019