august 13

Redningsskøyta «Prinsesse Ragnhild» døpes onsdag. Laget av Hydrolift i Fredrikstad

RS 170 «Prinsesse Ragnhild» er skøyte nummer fem i Staff-klassen. Foto: Glenn Røkeberg/Redningsselskapet

Ny båt

RS 170 får navnet «Prinsesse Ragnhild» og døpes av den avdøde prinsessens datter, Ragnhild Lorentzen opplyser Redningsselskapet i en melding. Båten døpes ved maritimt Museum på Bygdøy i Oslo, onsdag 14. august –

Donert

Det er Erling Lorentzen, prinsesse Ragnhilds ektemann frem til hennes død i 2012, som har donert penger til den nye redningsskøyta.

Hydrolift

Hans Majestet Kong Harald V er Redningsselskapets høye beskytter. RS «Prinsesse Ragnhild» blir skøyte nummer 170 i Redningsselskapets historie. Den er bygget av Hydrolift i Fredrikstad, og skal stasjoneres i Horten.

«Prinsesse Ragnhild» tilhører Staff-klassen og er en rask og allsidig redningsskøyte som passer til mange ulike oppdrag på sjøen. Med base i Horten får skøyta et stort aksjonsområde og vil kunne yte bistand til mange sjøfarende i ytre Oslofjord.

Redningsselskapet har fra før av fire redningsskøyter i Staff-klassen. Dette er hurtiggående redningsfartøyer med utstyr som redningsnett, varmesøkende kamera, nødnett, VHF og slepekrok. RS 170 skal betjenes av sjøredningskorpset i Horten og bemannes av en båtfører, en bestmann og en matros.

Kongefamilien har støttet Redningsselskapets arbeid helt siden Kong Oscar II personlig donerte 1000 kroner ved stiftelsen i 1891

–Dåpen er en flott anledning til å sette fokus på bedre sjøsikkerhet. Denne sommeren har vi sett at altfor mange har druknet. Vi skal jobbe både med forebygging og bedre beredskap, noe vi får med den nye redningsskøyta, sier generalsekretær i Redningsselskapet Rikke Lind.

Fakta RS 170 «Prinsesse Ragnhild»:

Lengde: 12,6 meter

Motor: 2x 500 hk FPT

Fremdrift: Rolls Royce vannjet

Materiale: Glassfibersandwich

Toppfart: 45 knop +

Utstyr: Slepekrok, 2 x kartplotter, VHF, radar, redningsnett

Besetning: 3 personer fra frivillige sjøredningskorps

Pris: ca 10 millioner kr