august 19

Skolestart for spente elever på videregående skoler i Østfold

Mandag 19. august var det skolestart for de fleste videregående elever i Østfold. Totalt er det 3500 elever som skal gå på videregående for første gang. På St. Olav i Sarpsborg er det 251 elever som er helt ferske opplyser Østfold fylkeskommune i en artikkel:

Velkommen

Inne på skolen er det noe av det samme. Det er tydelig hvem som kjenner hverandre, og hvem som fortsatt venter på at bekjente skal dukke opp. Elever strømmer inn i en aula, hvor en presentasjon med teksten «velkommen til skolestart» lyser opp rommet. Utenfor aulaen er en gang, hvor lærere og veiledere ønsker velkommen. Jentene Anastasia, Maja og Andrea er på vei inn i aulaen, men sier ja til et intervju før de går inn.

Spent

  • Jeg er spent på klassen og hvem vi kommer sammen med. Grunnen til at jeg valgte toppidrett med studie er at jeg vil studere medisin senere. Jeg spiller også håndball, så at det står på timeplanen passer meg perfekt. Maja Berntsen-Kjelsaas er 15 år gammel og skal gå toppidrett med idrettsfag
  • Jeg spiller håndball, så jeg digger at vi får litt variasjon i hverdagen. Jeg er ikke så nervøs, men jeg er spent på menneskene vi skal gå i klasse med.

Venninnen Andrea Louise Børresen (t.h) er enig. Hun er 16 år gammel og skal gå toppidrett med idrettsfag.

  • Jeg vil satse på håndball, så jeg var klar på at jeg ville gå toppidrett. Det sto mellom St. Olav og Fredrik II, men jeg tror St. Olav passer bra for meg. De har flinke trenere her, så jeg tror treningene blir kjempebra.

Rikke Kampenes (t.v) er 16 år gammel og skal gå idrettsfag

Gym

  • Gym er favorittfaget mitt, og siden jeg ville ha noe mer på skolen enn bare fag, så tenkte jeg at idrett passer bra.

Alle foto via Østfold fylkeskommune / Marte Beck | Her kan du lese mer