august 21

Stengte veier under Ladies Tour of Norway

Sykkelrittet Ladies Tour of Norway vil skape trafikale utfordringer på enkelte veier i Østfold i perioden 23. til 25. august opplyser Statens vegvesen i en melding:

Begynner

Sykkelrittet begynner i Vestfold torsdag 22.august, og fortsetter deretter med tre rittdager i Østfold. I tillatelsen fra Statens vegvesen forplikter arrangøren seg til å sørge for at avviklingen av ordinær trafikk går så smidig som mulig, for å unngå farlige situasjoner.

  • Det er flott at Ladies Tour of Norway skaper oppmerksomhet for regionen vår. Samtidig vil sykkelrittet skape utfordringer for hverdagstrafikken på vegnettet. Det gjelder særlig der det ikke er gode omkjøringsmuligheter, sier Marianne Bjørsland i Statens vegvesen.

Ingen veger skal være stengt lenger enn nødvendig. Arrangørene skal også merke og skilte sykkeltraseen på en god måte, sette opp informasjonsskilter som varsler om sykkelrittet på forhånd – og informere om rittet via flere informasjonskanaler.

Mysen – Askim på fredag

Fredag 23. august kl. 15:10 starter rittet i Mysen sentrum i Eidsberg kommune. Det sykles sørover på fylkesveg 1212 mot Rakkestad og videre til Ørje i Marker via fylkesveg 124 og 1316. Løypa følger fylkesveg 128 til Mysen igjen, før den går nordover på riksveg 22 til Skjønhaug i Trøgstad, for deretter å følge fylkesveg 115 til Askim sentrum. Her sykler rytterne 3 avsluttende runder før forventet målgang ca. klokka 18:35.

Moss – Halden på lørdag

Lørdag 24. august kl. 15:25 starter rittet på Logns plass på Jeløya i Moss. Det sykles over riksveg 19 Bybrua, gjennom sentrum og nordover til Kambo. Rittet svinger innom Akershus på fylkesveg 316 og 151, før det går inn i Østfold igjen via fylkesveg 1026. Syklistene fortsetter mot Meieribyen i Skiptvet, over fylkesveg 115 Vammabrua og sørover til Rakkestad. Herfra følger syklistene fylkesveg 220 til Halden. Her sykler rytterne 1 runde før målgang på Fredriksten festning.

Svinesund – Sverige – Halden på søndag

Søndag 25. august kl. 11:15 starter den siste etappen midt på gamle Svinesund bru i Halden. Rittet skal blant annet innom Strømstad, før de krysser riksgrensen ved Kornsjø og fortsetter gjennom Prestebakke og videre mot Halden sentrum via fylkesveg 220 Iddeveien. Rytterne skal sykle tre avsluttende runder i sentrum.

Krever trafikkvakter

Vegvesenet opplever at de har hatt en god dialog med arrangørene, sammen med politiet. Arrangørene forplikter seg til å lære opp alle som skal gjøre en jobb som trafikkvakt.

  • Vi mener vi skal få til en god og mest mulig trafikksikker gjennomføring av rittet. Arrangørene har gjort dette før med godt resultat, sier Marianne Bjørsland i Statens vegvesen.

Foto via Statens vegvesen