august 31

Regjeringens konfirmasjonsgave til prinsesse Ingrid Alexandra

Prinsesse Ingrid Alexandra, publisert i anledning Prinsessens 15-årsdag 21.01.2019. Foto: Julia Naglestad / Det kongelige hoff. 

Regjeringens konfirmasjonsgave til prinsesse Ingrid Alexandra

Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Ingrid Alexandra konfirmeres i dag 31.august. Regjeringens gave er å døpe om Hengsåsen naturreservat på Bygdøy i Oslo til Prinsesseåsen naturreservat. I tillegg får prinsessen et kunstverk som er malt av den norske kunstneren Tyra Tingleff opplyser Statsministerens kontor i en melding:

Gratulerer

– Jeg vil gratulere prinsesse Ingrid Alexandra med konfirmasjonen. Det å bli konfirmert er en merkedag i unge menneskers liv, og jeg ønsker prinsessen en flott dag og lykke til med fremtiden, sier statsminister Erna Solberg.

Hengsåsen på Bygdøy i Oslo. Foto: Jon A. Markussen

Prinsesseåsen

Regjeringen ønsker å gi konfirmanten som gave at et naturreservat gis et navn som er knyttet til prinsessen. Valget falt på Hengsåsen naturreservat, som ligger i nær tilknytning til Dronningberget og Kongeskogen på Bygdøy i Oslo. Prinsesseåsen naturreservat inngår også i Bygdøy Kongsgård. Navnendringen ble behandlet i statsråd 30. august.

«My moment with Lilac», oljemaleri av Tyra Tingleff.

Prinsessen får også i gave oljemaleriet «My moment with Lilac», malt av den norske kunstneren Tyra Tingleff. Tingleff bor og arbeider i Berlin, er utdannet på kunstakademiene i Bergen, København og London, og har stilt ut på gallerier i blant annet Berlin, London, New York, Venezia og Basel.