september 02

Jobber for å beholde plassen i Eliteserien. Ny forsvars-spiller klar i dag

Den 28 år gamle Niklas Gunnarson – forsvarsspilleren, har signert en kontrakt med Sarpsborg 08 ut sesongen. Det skriver klubben på sine nettsider.

Niklas Gunnarson

  • I Niklas får vi en voksen person med god erfaring. Han er også anvendelig og kan spille som både stopper og back. I tillegg kjenner han den norske ligaen veldig godt, sier sportssjef Thomas Berntsen.

Kjenner norsk fotball godt

Gunnarsson har tidligere representert Vålerenga og Odd i Norge. Utenom opphold i Palermo, Elfsborg og Hibernian, er det i Djurgården han har flest kamper på seniornivå. Han kommer til Sarpsborg 08 som fri spiller, men var senest i Palermo.

Degradert

-Det var seks måneder med fantastiske fotballspillere og utrolig treningshverdag, men med tre trenere, tre presidenter og ikke vite når du skulle trene var det kaos. Til slutt hadde ikke klubben mulighet til å betale lønn til oss eller lisens. Da blir man degradert til laveste nivå og spillerne er ferdig, sier Gunnarsson selv.

Likevel glad for å ha Italia-oppholdet med i bagasjen.

  • Jeg har møtt ulike ligaer og kulturer. Forhåpentligvis kan jeg hjelpe til med de erfaringene og kvalitetene jeg har og lykkes de siste ti kampene vi har igjen. Jeg er en person som blør for laget og jobber hardt. Jeg spiller enkel fotball. Laget er viktigere enn jaget – så jeg kommer med trøkk og en positivitet jeg håper kan være en fin faktor.

Gunnarsson ses på som en duellsterk spiller. Senest i 2018-sesongen var han en viktig brikke for Djurgården i Sverige. Nå håper han å bidra med kløkt i det han han tror blir en god høstsesong.

  • Det er en klubb som vil prege norsk fotball i mange år. Det er 30 poeng igjen å kjempe om. Gjør vi jobben alle sammen, tror jeg det her kommer til å gå helt fint, sier han.

aktuell link | foto via S08