september 02

Millionskader etter kraftig regnskyll i Østfold

Store nedbørsmengder har i helgen ført til en rekke oversvømmelser på Østlandet. Bare i Fredrikstad-området har Tryg Forsikring registrert nær 200 skader per mandags morgen opplyser forsikringsselskapet i en melding:

– Det er svært mange kjellere i privathus som har blitt oversvømt på kort tid, spesielt i Fredrikstad-området. Av erfaring vet vi at skadetallet kommer til å øke, når folk får bedre oversikt og vannet synker. Men alt nå kan vi slå fast at de store nedbørsmengdene har ført til skader for flere millioner kroner i og rundt Fredrikstad, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Henter hjelp fra Danmark

De store nedbørsmengdene traff lokalt, spesielt lørdag kveld og natt til søndag. Avløp klarte ikke å ta unna vannmengdene, slik at store områder fikk mye overflatevann.

– I en slik situasjon er det en utfordring å få hjulpet alle samtidig, fordi så mange er rammet. Vi jobber med å få fjernet vann fra kjellere i bolighus og iverksatt opptørking. Skadeomfanget er imidlertid så stort at saneringsselskaper vi samarbeider med, har hentet inn ekstra mannskap og utstyr fra Danmark slik at vi kan håndtere alle henvendelsene, sier Brandeggen videre.

Erfaringsmessig er slike vannskader dyre å utbedre: En innredet kjeller med innbo, bad og kjøkken med omfattende skader kan som oftest koste flere hundre tusen kroner.

Tryg Forsikring oppfordrer alle sine kunder å melde skader på nett. Da vil saneringsselskap rykke ut fort og iverksette tiltak for å sette i gang en tørkeprosess samt forsøke å redde verdier.