september 04

Flere døde hunder på Østlandet

Veterinærinstituttet er informert av Mattilsynet og Norges miljø og biovitenskapelige universitet (NMBU) om flere dødsfall på hunder med alvorlig mage- og tarminfeksjon. Veterinærinstituttet har tre hunder fra østlandsområdet inne til obduksjon og videre analyser opplyser instituttet i en melding:

Det skal dreie seg om Oslo-området i følge VG.

Spore sammenheng

Veterinærinstituttet jobber sammen med Mattilsynet og NMBU i å forsøke å spore årsaken til dødsfallene og å avklare om det er en sammenheng mellom disse. Videre analyser vil søke å avklare om noen av dødsfallene er forårsaket av smittsom sykdom, og om det i så fall er snakk om et utbrudd.

Veterinærinstituttet har denne uka mottatt tre døde hunder fra ulike deler av østlandsområdet til obduksjon. Alle har hatt blodig diaré med dødelig utgang. De har mao lignende symptomer som de andre tilfellene. Hundene er obdusert, og det tas ut prøver for laboratorieanalyser. Svaret på analysene vil komme om noen dager.

Dersom hundeeiere oppdager diare og redusert allmenntilstand på sine hunder, anbefales eier å kontakte sin veterinær.