september 04

Vær forberedt på glatt føre! NAF åpner alle øvingsbanene for publikum i helgen

Har du nettopp kjøpt elbil eller vurderer det? Flere produsenter stiller med elbiler du kan prøve på enkelte av øvingsbanene. Foto via NAF

Vær forberedt

Lørdag 7. september kan alle med førerkort og 16-åringer med bevis for øvingskjøring få prøve seg. NAF åpner alle sine 26 øvingsbaner for publikum, enten man er NAF-medlem eller ikke opplyser NAF i en melding:

Har du nettopp kjøpt elbil eller vurderer det?

Flere produsenter stiller med elbiler du kan prøve på enkelte av øvingsbanene. (NAF)

Når?

Når var du sist på glattkjøring? Antakelig da du tok førerkort, og det er mange år siden for de fleste. Under åpen dag på NAFs øvingsbaner kan du imidlertid få testet bilen du har på glatt føre – under kontrollerte forhold.

– Du får testet hvordan bilen din oppfører seg og dens begrensinger. Her kan du prøve deg på unnamanøver med hindre, forskjellige hastigheter og forskjellige vanskelighetsgrader. Det kan til og med hende du kjører «av veien», men dette er trygt på våre øvingsbaner, forteller Mary S. Schjerpen, trafikklærer og koordinator i NAF.

Faktisk kan du ta med hele familien i bilen, så får alle oppleve hva som kan skje ved en unnamanøver eller bråbrems.

– 16-åringer som øvelseskjører er også velkomne til å prøve seg, bare de har med ledsager som er minst 25 år og har hatt førerkort uavbrutt i minst fem år. Husk også bevis for trafikalt grunnkurs, sier Schjerpen.

Prøv elbil på glatta?

Har du nettopp kjøpt elbil eller vurderer det? Flere produsenter stiller med elbiler du kan prøve på enkelte av øvingsbanene.

Åpen dag | Her kan du lese mer