september 05

Smaken av OL: Norske karate-utøvere til OL-anlegget i Japan for å konkurrere. Fra Østfold..

Fra fulltidslaget i karate fra venstre : Adrian Federico Lopez Salas, Sarpsborg karate klubb, Ismail Bellemkhannate, Mizuchi karate klubb Andrine Hilton, Tiger Karate klubb

Fem

Fem norske karateutøvere reiser til helgen til Tokyo for å få smaken av karate-OL når det internasjonale karate-forbundet arrangerer Premier League-stevne i Japan.

Prestisje

Premier League-stevnene er de mest prestisjetunge stevnene på den internasjonale karate-kalenderen – kun de 64 beste i verden innen hver vektklasse kan delta. World Karate Federation arrangerer syv Premier League-stevner årlig, og stevnet som går av stabelen denne helgen arrangeres i Nippon Budokan-hallen i Tokyo.

  • Nippon Budokan-hallen skal benyttes under karate-konkurransene i OL i 2020. Dette Premier League-stevnet blir derfor en liten generalprøve for de norske utøverne som sikter på OL-deltakelse neste år, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund i en melding.

Fersk landslagsutøver deltar

Norge har nå tre utøvere på fulltidslandslaget i karate. Alle jobber målrettet mot å kvalifisere seg til 2020-OL, og alle tre deltar i stevnet i Japan i helgen. Én av de tre er den rykende ferske landslagsutøveren Adrian Lopez Salas (19) fra Sarpsborg, som nylig flyttet fra Sarpsborg til Oslo for å bli karate-utøver på fulltid.

  • De norske fulltidsutøverne ser frem til å møte verdenseliten i Japan denne helgen – nesten 700 utøvere fra 79 nasjoner deltar i Tokyo.

I Tokyo starter Premier League-konkurransen med innledende kamper på fredag og lørdag. Alle finaler senders på TV på søndag på det internasjonale karate-forbundets nettside: https://karateworld.tv/