september 09

Dyrevennene inntok Grasrot-toppen, og Sarpsborg 08 er HØYT på lista

HUND OG KATT: Foreningen for omplassering av dyr har mange grasrotvenner. Illustrasjonsfoto via Norsk Tipping / Colourbox

Dyrevennene inntok Grasrot-toppen, og Sarpsborg 08 er HØYT på lista opplyser Norsk Tipping i en melding:

Grasrotandelen har lagt bak seg sin beste periode noensinne. I årets andre tertial, fra 1. mai til 31. august., ble det generert over 230 millioner kroner til det frivillige Norge.

I tilsvarende periode i 2018 var tallet 214 millioner – hvilket vil si en økning på sju prosent.

  • Det er veldig sterke tall, og det er en stor glede å sende så mye penger ut til nesten 30 000 lag og foreninger over hele landet, sier Anne Helseth, grasrotandel-ansvarlig hos Norsk Tipping.

VIF ned fra toppen

Aller mest fikk Foreningen for omplassering av dyr – og dette tertialet er det første i Grasrotandelens historie der ikke Vålerenga Fotball topper listen over grasrotmottakere. Oslo Øst-klubben må nøye seg med andreplass.

Foreningen for omplassering av dyr (FOD) fikk 1 208 706 kroner i sommerperioden mai – august. FOD er en ideell organisasjon som tar vare på og omplasserer dyr som har behov for nye hjem.

På FOD-gården i Oslo bor det til en hver tid rundt 60 hunder og katter som foreningen har tatt hånd om. Mange av dyrene har behov for kostbar medisinsk behandling når de ankommer, og enkelte har blitt så dårlig behandlet av mennesker tidligere at de trenger hjelp til å forstå at menneskene i deres nye liv ønsker dem godt.

Her er Topp 20 lista