september 10

Ikke alt er klart etter mandagens kommune og fylkesvalg, men det peker seg likevel ut noen klare vinnere og..

Ikke alt er klart etter mandagens kommune og fylkesvalg, men det peker seg likevel ut noen klare vinnere, .. og tapere.

Landsbasis

På landsbasis vises særdeles HYGGELIGE tall for Senterpartiet og Miljøpartiet De grønne. Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet har definitivt sett bedre dager.

-Aldri før i nyere tid har Høyre og Ap samlet sett hatt lavere oppslutning i valg enn de ser ut til å få i årets kommunevalg skriver VG i en kommentar.

Fremdeles størst

Ap er likevel fremdeles landets største parti. Høyre følger etter som nummer 2, før SP, FRP, MDG og SV.

Her kan du sjekke NRKs tall for hele landet

I Østfold

Ikke alt er klart i Østfold, selv om det peker seg ut noen klare vinnere. Det ligger an til samtaler og forhandlinger flere steder før den endelige fasiten er klar.

-Brakvalg

-Senterpartiet gjorde et brakvalg og endte som største parti i seks av 12 kommuner i Østfold oppsummerer NRK.

Disse partiene ble størst i hver kommune:

Indre Østfold: Senterpartiet (31,2%)

Hvaler: Arbeiderpartiet (36,3%)

Fredrikstad: Arbeiderpartiet (36,3%)

Sarpsborg: Arbeiderpartiet (34,5%)

Moss: Arbeiderpartiet (27,7%)

Råde: Høyre (38,1%)

Halden: Høyre (27,9%)

( NRK )

Nygård fortsatt ordfører i Fredrikstad

Arbeiderpartiet vil fremdeles styre i Fredrikstad. Jon-Ivar Nygård er en populær ordfører i plankebyen – og vil fortsette som sjef.

Sarpsborg

I Sarpsborg er det noe usikkert hva som blir sluttresultat etter årets valg. Uansett er Ap fortsatt klart det største partiet på tross av betydelig nedgang. Sindre Martinsen-Evje er fortsatt en høyst aktuell kandidat for å fortsette i ordførerstolen.

Den rette linje

Velkjent politiker i Sarpsborg, Per Olav Toftner som representerer Det Rette linje er strålende fornøyd med oppslutningen på 8,9 prosent i Sarpsborg. – Men vi jubler ikke for høyt ennå sa han til NRK mandag kveld.

Halden

I Halden kan det bli endring. Senterpartiet gjør er godt valg. Likevel er det forhandlinger som etterhvert vil bestemme hvordan fasiten blir. Høyre er størst parti i Halden.

-Byens neste ordfører? Anne-Kari Holm og Senterpartiet gjør et brakvalg. Partiet går fram hele 9,6 prosent til 13,8 prosent og har skaffet seg ikke mindre enn fem kandidater oppsummerte Halden Arbeiderblad natt til tirsdag.

Moss

Ap er det klart største partiet i Moss, mens partiet Ny kurs får ca 11 prosent. -Hanne Tollerud og Arbeiderpartiet var godt fornøyd da de første resultatene av årets kommunevalg kom inn opplyste NRK mandag kveld.

Hvaler

Det kan gå mot ordførerskifte på Hvaler. Mona Vauger fra Arbeiderpartiet kan bli den første kvinnelige ordføreren i kommunen.

-Gryende misnøye i Østfold

NRKs kommentator Lars Nehru Sand tror en gryende misnøye mot Arbeiderpartiet-dominansen i flere Østfold-byer er medvirkende til at flere protestpartier ligger an til å gjøre gode valg i fylket.

Aktuell link


.. oppdateres og justeres | foto via Stortinget