september 11

Bård Grenis røkte fristelser fra grillen

Å røke på grillen kan man gjøre hele året, men høsten er nærmest som høytid å regne for røking. Har du ikke kommet i gang med røking enda, bør du la deg friste av Bård Grenis nydelige oppskrifter under, og ta en titt på vår enkle guide til hvordan man røker på grillen her skriver Weber i en melding:

Bård Greni er en av landets fremste kokker og nylig var han aktuell med podkasten ”Grillskolen”, hvor han sammen med Sigurd Sollien tok oss med inn i grillens verden – med fristende oppskrifter, tips, triks og krydrede historier fra virkeligheten.

Røkte spareribs

Personer: 4

Forberedelsestid: 10 min

Tilberedning: ca. 3 timer

Vanskelighetsgrad: Enkelt

Grilltemperatur: 125 °C

Grillmetode: Indirekte

Ingredienser:

500-600 g spareribs

Rub

2 ss flaksalt

2 ss paprika

2 ts hvitløkspulver

2 ts chiliflak

1 ts korianderpulver

1 ts ingefærpulver

2 ts nykvernet ristet pepper

Slik gjør du:

Bland alle krydderiene godt i en bolle til ruben.

Fjern hinnen på bensiden av spareribsene ved å ta tak i et hjørne med en sløv kniv eller en skje. Løsne deretter hinna og ta tak i en del med litt kjøkkenpapir og dra. Gni deretter ruben så godt inn over hele spareribsen som mulig.

Brun de deretter godt på direkte varme i noen minutter på hver side. Stek de så ferdig på lav indirekte varme i ca. 3 timer.

Røkt pulled pork med coleslaw

Personer: 4

Vanskelighetsgrad: Middels

Grilltemperatur: 125-180 °C

Grillmetode: Direkte/ Indirekte

Ingredienser:

1 stk svinenakke

Coleslaw

½ kg poteter

1 kg kålhode

3 dl majones

1 del rømme

Litt appelsinskall

4 fedd bakt hvitløk

Salt og pepper

Tørrmarinade/ Rub

2 ss chilipulver

1 ss flaksalt

4 ts hvitløkspulver

1 ts nykvernet pepper

1 ts sennepspulver

Slik gjør du:

Gni inn svinekjøttet med rub/tørr marinade. Brun det godt på direkte varme til hele kjøttet har en fin skorpe. Ha det så på indirekte varme ved 125°C i 8-10 timer. Ha på litt røykspon ca. hver time.

Bak poteten på grillen i 180 grader med salt, pepper og litt lime.

Kutt kålen i små biter. Bland i majones og rømme, presset bakt hvitløk og appelsinskall. Smak til med salt og pepper.