september 12

Klart for VM og OL-kvalifisering i Bryting. Grace..

Klart for VM og OL-kvalifisering i Bryting

På søndag starter senior VM i bryting i Nur-Sultan, Kazakstan. Norge stiller med 6 brytere som ikke bare skal kjempe om VM plasseringer og medaljer, men også prøve å kvalifisere Norge til OL i Tokyo 2020.

Først ut under VM er det de norske herrene som bryter gresk-romersk stil som skal i aksjon opplyser Norges Bryteforbund i en melding. Norge stiller med 4 herrer. Stig-Andre Berge i 60 kg fra Oslo Bryteklubb, Morten Thoresen i 67 kg fra Bodø Bryteklubb, Felix Baldauf i 97 kg fra IL Braatt og Oskar Marvik i 130 kg som representerer Sportsklubben 09.

Damene som bryter fristil følger deretter fra tirsdag med to norske deltagere. Silje Kippernes i 53 kg fra IL Braatt og Grace Bullen i 57 kg fra BK Atlas. Iselin Solheim fra Snøgg var også kvalifisert men en kneskade gjør at hun dessverre ikke får deltatt i årets VM.

De norske skal i aksjon:

Søndag 15.9: Morten Thoresen og Felix Balauf

Mandag 16.9: Stig-Andre Berge, Oskar Marvik, Morten Thoresen og Felix Baldauf

Tirsdag 17.9: Silje Kippernes, Stig-Andre Berge og Oskar Marvik

Onsdag 18.9: Silje Kippernes og Grace Bullen

Torsdag 19.9: Grace Bullen

Nyttige linker: 

VM side med live stream og resultater: https://unitedworldwrestling.org/event/world-championships-36