september 18

Venter 8.000 til åpen dag i Operaen

Foto via Den Norske Opera /Hendel

Venter 8.000 til åpen dag i Operaen

Lørdag 21. september inviterer Den Norske Opera & Ballett til åpen dag med aktiviteter for hele familien. På programmet står blant annet sangkurs, scenografiverksted og et stort kostymesalg opplyser Den Norske Opera & Ballett i en melding:

I fjor kom over 8.000 mennesker da Operaen åpnet sine mange spennende rom. Nå kan små og store igjen kikke bak scenen og møte operasangere, ballettdansere, orkestermusikere, kostymesyere, sminkører, kulissemakere og alle andre som står bak opera- og ballettforestillingene. På åpen dag kan alle utforske og oppdage kunsten i Operaen på en ny måte.

Hovedscene

Publikum kan få stå på Hovedscenen, besøke verkstedene og teste sin egen kreativitet, oppleve scenemagi med lysavdelingens spesialeffekter, få ansiktsmaling, prøve hatter, parykker og kostymer, eller kanskje ta med en fjong habitt hjem. Det kommer til å bli rift om de flotteste kreasjonene når kostymeavdelingen selger over 1000 drakter som er benyttet i opera- eller ballettforestillinger.

Nasjonalballetten inviterer til åpen prøve hvor danserne øver og får regi av Marit Moum Aune til balletten Hedda Gabler. Man kan også få et innblikk i vår neste operasatsning Rigoletto, når psykolog Cathrine Moestue møter baryton Yngve Søberg operasjef Annilese Miskimmon og dirigent Keri-Lynn Wilson til premieresamtale.

Gjennom dagen blir det også konserter og andre kunstneriske innslag ved solister fra Nasjonaloperaen, solister fra Nasjonalballetten, musikere fra Operaorkestret, Ballettskolen og Barnekoret.

Kl 11-16

Arrangementet varer fra kl. 11.00 til 16.00 lørdag 21. september