september 23

Vings eier konkurs! Mange reisende rammes..

Vings eier Thomas Cook Group konkurs – flytrafikk i Norden berørt

Reisende berørt

Vings eier Thomas Cook Group søkte konkurs tidlig i dag morges. Da flyselskapet som flyr flertallet av Vinggruppens gjester i Norden eies av Thomas Cook Group, vil reisende på mandag bli berørt av kansellerte flyreiser som et resultat av konkursen.

21 000 ansatte

Totalt 21.000 ansatte i 16 ulike land blir arbeidsløse. Samtidig kanselleres hundretusener av billetter. Dette kan ramme totalt 9.000 norske Ving-kunder skriver Dagbladet.

Mislyktes

Thomas Cook Groups innlevering av konkurs er et resultat av at den planlagte rekapitaliseringen mislyktes. Dette betyr at Vinggruppens flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, er forhindret fra å fly skriver selskapet i en melding.

Avbryte

Ledelsen i flyselskapet i Norden har derfor besluttet å avbryte alle mandagens flyreiser. Samtidig evalueres all annen flytrafikk, og som et resultat av TC Groups konkurs har Vinggruppens ledelse så langt besluttet å avbryte alle flyreiser fra Norden.

  • Vi beklager virkelig situasjonen som har oppstått og ulempen det gir kundene våre. Vi har vært nødt til å avvente helt til siste sekund for å se om det var en mulighet å få flyene våre i luften, men har måttet innse at dette nå ikke er mulig. Vi må derfor avbryte alle flyvninger på mandag, sier Magnus Wikner, administrerende direktør i Vinggruppen i Norden.

Selskapets fokus akkurat nå er å ta vare på kundene, og vi regner med å ha mer informasjon i løpet av dagen, men har foreløpig ikke alle svarene på hvordan Thomas Cook Groups konkurs vil påvirke oss. I løpet av dagen vil vi informere kundene våre så snart vi har ny informasjon.

Vinggruppen i Norden består av merkene Ving, Spies, Tjäreborg og Globetrotter.

Fakta for Ving Norge, mandag 23. september

Berørte reisende

Avganger mandag 249 pax (3146 nordisk)

Hjemmeturer Mandag 208 pax (3375 nordisk)

Antall kunder på destinasjoner 8685 pax (34 460 nordisk)

Antall avganger totalt 3 charterfly (31 nordiske

Foto via Ving / arkiv