september 26

Sjøsetter «Hollenderen» på Fredriksten. Opera..

Sommeren 2021 kommer «Hollenderen» til å være mer enn et landområde for haldenserne opplyser Østfold fylkeskommune i en artikkel:

Valgt

Onsdag ble det nemlig kjent at det er Richard Wagners «Den flygende hollender» som er valgt som forestilling juni 2021. Og operasjef Pål Scott Hagen stråler:

– Vi har lenge hatt en drøm å kunne fremføre denne operaen utendørs på Fredriksten og nå fikk vi muligheten. Vi er allerede i gang med å engasjere kunstnerisk team og solister. Så langt har vi engasjert regissøren Ivar Tindberg, som også var regissør på vår oppsetning av Tryllefløyten i 2017, sier Hagen.

Spilledatoene er satt til 10., 12. og 13. juni 2021.

En skrøne?

«Den flyvende hollender» er sannsynligvis bare en skrøne. Fortellinger om skipet begynte å sirkulere blant sjøfolk på slutten av 1700-tallet. En av historiene handlet om et ikke navngitt nederlandsk skip som ble fanget i et voldsomt uvær ved «Kapp det gode håp». Skipperen sverget på at han ville ri stormen av om det så var det siste han gjorde. Men skipet kantret og sank. Mange sjøfolk har siden insistert på å ha sett «den flyvende hollender». Ofte i uvær der det viste seg omgitt av et spøkelseaktig hvitt skjær og nærmest fløy over bølgene. I enkelte historier var synet av skipet et varsel om død og ulykke, mens andre hevdet at det var ute etter å renne andre fartøyer i senk.


Her kan du lese mer | skjermbilde via Østfold fylkeskommune