oktober 11

-Den positive framgangen i antall læreplasser fortsetter. Nå har 9 av 10 søkere i Østfold fått læreplass

– Dette er en veldig positiv og viktig utvikling. Det at vi klarer å skaffe ungdommene våre læreplasser, er noe som kommer hele Østfold-samfunnet til gode, sier konstituert leder Brynjard Rønningen for opplæringsavdelingen i Østfold fylkeskommune i en artikkel.

Det var i august Østfold fylkeskommune fortalte om stor framgang i fylket hva antall læreplasser angår. Utviklingen siden i fjor er best i landet opplyser Østfold fylkeskommune på sine nettsider;

Snaut to måneder senere er det fortsatt mye å glede seg over.

Per 7.oktober viser tallene at 1052 søkere er formidlet læreplass eller har takket ja til fagopplæring i skole. Det er nesten 93 prosent av alle søkerne. Tilsvarende tall i fjor var 89 prosent.

Jubel på Greåker

Spesielt ved Greåker videregående skole er det grunn til å juble. Dette er nemlig første skole hvor 100 prosent av søkerne har fått læreplass eller takket ja til fagopplæring i skole.

I tillegg har man for første gang et utdanningsprogram med full uttelling. Dette er innen bygg- og anleggsteknikk hvor 100 prosent av søkerne fått læreplass.

Det gleder læreplassjeger Magne Hagen i Østfold fylkeskommune. Han har også tro på at 100 prosent av Østfold-søkerne skal få læreplass i løpet av 2019.

  • Ja, det tror jeg. Vi ligger godt an nå, og skal jobbe hardt også i årets siste måneder, sier Hagen.

—-

Aktuell link | Østfold fylkeskommune