oktober 12

Lars Vaular er ute med albumet «Flere steder alltid»

Lars Vaular kjent fra en rekke besøk i vårt fylke er ute med nytt album.

2003

Lars Vaular har siden sin debut i 2003 vært en sentral del av den urbane musikkscenen. Han har blitt hyllet av journalister og fans, vunnet priser og spilt på de største festivalscenene rundt om i landet. Nå slipper han sitt mest personlige album noen sinne, «Flere steder alltid» opplyser Sony Music i en melding:

På «Flere steder alltid» finner vi historier fra fortid, nåtid og fremtid fortalt i bruddstykker og minner. Albumet veksler mellom å se på individets utfordringer og de større problemene i samfunnet- samtidig som det alltid kan knyttes tilbake til personlige fortellinger.

«I mange av låtene speiler jeg egne problemer i samfunnets utfordringer, og noen ganger kan det være vanskelig å skille om jeg snakker om mitt eget liv eller samfunnet vi lever i», sier Lars, og låtene er nettopp det: «Flere steder alltid».

Forskjellige tider

«Tittelen spiller på det at platen forteller historier om livet mitt fra forskjellige tider, og veksler mellom å problematisere øyeblikk i livet mitt nå og forskjellige tilbakeblikk på hendelser i fortiden. Jeg har lenge hatt lyst å lage en film som er fortalt gjennom drømmene sekvenser der konseptet om tid, rekkefølge og kronologi er underordnet summen av de forskjellige bestanddelene. Hvorfor er det viktig hvilken rekkefølge ting blir fortalt i når resultatet er det samme?» – Lars Vaular

I tillegg til produksjon fra Röyksopp, Frode Flatland og Store P, byr platen på et gjensyn med Thomas Eriksen, og et nytt bekjentskap i den amerikanske produsenten meltycanon. Det låter sjelfullt og varmt, og lydbildet varierer mellom tunge hiphop-beats og lekne up tempo house-rytmer. Blandingen av house og hiphop er både original og tidløs.

På albumet veksler han mellom å rappe, synge og snakke. Åpningssporet «Våre nærmeste» er en fire minutter lang snakkeperle som et solid forvarsel om at denne platen er laget på Lars’ egne premisser.

Lars Vaular legger også ut på en omfattende Norgesturné på nyåret.


Lars Vaular har siden sin debut i 2003 spilt over 500 konserter som soloartist, gitt ut seks album, vunnet fem Spellemannpriser og har vist en evne til å transendere sjangere gjennom samarbeid med alt fra Bjørn Eidsvåg til Astrid S og Madcon. Han har spilt på alt fra SXSW i Texas til Roskilde i Danmark, og avsluttet Øyafestivalen i Oslo i 2017, hvor P3.no sa han var i en egen klasse blant norske liveartister. Siden det har det vært stille på utgivelsesfronten, men nå er Lars Vaular tilbake.