oktober 18

Borregaard: Alle forretningsområder forbedret sitt resultat

På bildet – Per A Sørlie

Forbedret

Borregaards driftsinntekter ble 1239 millioner kroner (1150 millioner kroner)¹ i 3. kvartal 2019. Driftsresultatet (EBITA adjusted²) økte til 180 millioner kroner mot 145 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor. Alle forretningsområder forbedret sitt resultat sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2018 opplyser selskapet i en melding:

Performance Chemicals (ligninvirksomheten) hadde lavere distribusjonskostnader og en gunstig produktmiks, men lavere salgsvolum. En forbedret produktmiks og høyt produksjonsvolum hadde en positiv effekt for Speciality Cellulose. Other Businesses hadde resultatframgang fra høyere priser i Ingredients. Netto valutaeffekter var positive.

Resultat før skatt ble 156 millioner kroner (150 millioner kroner). Fortjeneste per aksje ble 1,31 kroner (1,27 kroner).

  • Vi er godt fornøyd med det samlede resultatet i kvartalet, og at alle forretningsområdene viste framgang sammenlignet med i fjor, sier administrerende direktør Per A. Sørlie.