oktober 21

Nå skal det bygges ved Glemmen

Oversiktsbilde via Østfold fylkeskommune Glemmen

Nå skal det bygges

Det danske arkitektfirmaet C.F. Møller vant konkurransen om utbygging av Glemmen videregående skole og Fredrikstad tannklinikk og har med seg et team fra Å.F. Engineering opplyser Østfold fylkeskommune i artikkel:

Prosjekteringsgruppen hadde et oppstartsmøte med byggherre og brukere 21. oktober.

–14 prosjekteringsgrupper har konkurrert om å få tegne og prosjektere utbyggingen av skolen og tannklinikken. Det planlegges byggestart i 2021 og åpning av første byggetrinn i 2023, sier prosjektansvarlig for Østfold fylkeskommune, Christian Bromander..

Utbygging av Glemmen videregående skole og Fredrikstad tannklinikk

Østfold fylkeskommune skal bygge ut Glemmen vgs hvor det skal gå mer enn 1500 elever og bygge nye Fredrikstad tannklinikk på samme sted.

Utbyggingen vil være en kombinasjon av riving, ombygging og nybygg i flere byggetrinn.

Glemmen vgs er i dag spredt rundt i fem ulike lokasjoner i eide og leide lokaler, og skal nå samles på hovedskolen i Traraveien. Helse- og oppvekstfag og restaurant- og matfag skal overføres fra Glemmen vgs til Frederik II vgs og deler av studiespesialisering overføres samtidig fra Frederik II vgs til Glemmen vgs.

Utvikler

Skolen utvikler en ny pedagogisk modell hvor elevene får utdelt læringsoppdrag, og lærerne skal fungere som en personlig veiledere. Byggene må understøtte denne pedagogiske modellen.

—-

Aktuell link | via Østfold fylkeskommune