oktober 23

Millionsalg av hundeforsikring – formidabel økning

Første uka i september økte antall solgte hundeforsikringer med nærmere 70 prosent i forhold til uka før opplyser Gjensidige i en melding:

  • Sammenligner vi september med august økte salget med 50 prosent, forteller produktsjef Torfinn Jæger i Gjensidige.

Totalt solgte selskapet over 3 000 forsikringer i september. Snittprisen ligger på 3 500 kroner.

Kan koste 100 000 kroner

  • Vi har sett mange saker hvor behandlingsutgiftene for den alvorlige sykdommen som rammet tidligere i høst har blitt svært høye, sier han. Opphold og overvåking på dyreklinikk gjør at behandlingen kan passere 100 000 kroner.

Jæger synes økningen i salget viser at hundeeiere har forstått viktigheten av å ha en god hundeforsikring som dekker de uforutsette utgiftene som ofte kommer med hundehold.

Det er forsikring for veterinærbehandling som er den mest aktuelle dekningen. Den gir erstatning for veterinærutgifter til behandling av syk eller skadet hund. De aller fleste kjøper også livsforsikring som kommer til utbetaling hvis hunden dør eller må avlives av dyrevernhensyn. Hvis hunden har et særskilt bruksområde utover det å være selskapshund kan tap av denne bruksegenskapen også forsikres.

  • Vi har foreløpig ikke en total oversikt over skadene som er meldt inn som gjelder behandling og død, og erstatningsutbetalingene for disse sakene, sier han.

100 forsikringer daglig

Hittil i oktober er det solgt 2 000 forsikringer. Det er et stykke unna toppmåneden september, men likevel fortsatt et høyt nivå. Oktober er nok også preget av utbruddet av den mystiske og dødelige hundesykdommen tidligere i høst.

—-

Foto via Gjensidige