november 05

Ny rekord for «Åsted Norge»

På bildet – Ingrid og Åsted Norge-programleder Jens Christian Nørve. Foto via Tv2

Ny rekord for «Åsted Norge»

Oppklaringen av containerbaby-saken ga rekord for «Åsted Norge» skriver Tv2 i en melding:

På det meste fulgte 732.000 seere gårsdagens episode av «Åsted Norge». Dette er det høyeste seertallet for programmet noensinne.

Funnet i cointainer

I gårsdagens «Åsted Norge» fikk Ingrid, jenta som ble funnet i en container, endelig svar på den 29 år gamle krimgåten. For første gang har man ved kombinasjonen av DNA-analyse og slektsforskning klart å løse en kriminalsak i Norge.

  • Det er fantastisk å se at journalistikk av ypperste kvalitet fra «Åsted Norge»-redaksjonen engasjerer seerne slik som den gjorde i går kveld. Containerbabyen er ikke bare en unik historie og begynnelsen på et nytt liv for Ingrid og familien. Det er også resultatet av knallgod journalistikk og forbilledlig samarbeid, som også ga et unikt avtrykk på alle TV 2s plattformer i går kveld, kommenterer programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

Det journalistiske graveprosjektet har vært presentert som en true crime-føljetong i «Åsted Norge» denne høsten. Seerne har kunne følge journalistenes arbeid med å løse saken og er også blitt oppfordret til å sende inn tips.

687.000 seere så i snitt sendingen på TV 2 i går kveld som ga en andel på 56,6 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 år og 55,2 prosent blant alle seerne (P10-79). På det meste fulgte 732.000 seere gårsdagens episode.

Denne sesongen av «Åsted Norge» har så langt et snitt på 640.000 seere