november 14

Ny sesong av «Helene sjekker inn»

Helene Sandvig er tilbake med en fjerde sesong av dokumentarserien der hun flytter inn på ulike institusjoner. Nå venter ungdomshjem, overvektsklinikk og soningsinstitusjon skriver NRK i en melding: Programleder Helene Sandvig. Foto: Anders Leines/NRK.

Ny sesong av «Helene sjekker inn»

I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med beboerne på institusjonen for å finne ut mer om hvordan det er å bo og jobbe der. På hvert sted møter hun mennesker med helt andre historier enn sin egen.

Sesongpremiere er onsdag 4. desember. I første episode får seerne bli med til Alfheim ungdomshjem som er en barneverninstitusjon. I episoden etter besøker vi Evje overvektsklinikk som hjelper folk med sykelig overvekt og følgesykdommer, før sesongen rundes av på Elevator soningsinstitusjon som hjelper innsatte med overgangen til livet etter soning. Les mer om episodene lenger ned.

Prisbelønt serie

Gjennom de tre forrige sesongene har Helene Sandvig portrettert livet på 15 andre institusjoner landet rundt. Disse kan ses på nytt i strømmetjenesten NRK TV. Sandvig og serien har vært nominert til flere Gullruten-priser for dette programmet, og i 2018 vant hun prisen for beste kvinnelige programleder. Samme år ble hun tildelt «Årets helsejournalist».

– Jeg tror serien er viktig fordi den usminket og ekte viser menneskelighet. Vi trenger det nå. Verden er urolig. Det offentlige ordskiftet er hardt. I «Helene sjekker inn» får seerne være med inn og møte mennesker og steder åpent og nysgjerrig og det liker de. De vil vite hvordan det egentlig er, sier programleder Helene Sandvig.

– Det gjør inntrykk på meg å se hvordan livet kan snu hvis du treffer mennesker som tror på deg og gir deg en ny sjanse. Det er fint å se på disse stedene jeg nå har vært på, sier hun.

Episodene:

Episode 1: Alfheim ungdomshjem

Uke 49 onsdag 4. desember (NRK TV 06:00 og NRK1 21:20)

Hvordan er det å være ungdom under barnevernets omsorg og måtte bo på institusjon? Kanskje har du bodd i flere fosterhjem før du havnet her. Kan de ansatte få tilliten som må til for at tenåringene skal føle seg trygge i det som skal være hjemmet deres til de blir 18 år? Kan det i det hele tatt kalles et hjem?

Det er mange sterke historier i offentligheten om hva som skjer i regi av barnevernet. «Helene sjekker inn»-redaksjonen har jobbet i flere år med å få tilgang til en barnevernsinstitusjon. Alfheim Ungdomshjem i Halden åpnet dørene og programleder Helene Sandvig var spent på ungdommene hun skulle få treffe. Hvem er de og hvorfor må de bo der?