november 17

Østfolds kandidat til prisen Årets ildsjel er klar

Ildsjeljuryen: Marit Bjørgen, (fra v.), Prosjektleder Bente Engelhardtsen Widding, juryleder Kjetil André Aamodt, Ragnhild Gulbrandsen, idrettspresident Berit Kjøll, Olaf Tufte og Aida Dahlen. Are Strandli og Astrid Uhrenholdt Jacobsen var ikke til stede under fotograferingen. Foto: Geir Owe Fredheim

Østfolds kandidat til prisen Årets ildsjel er klar

Trond Smaadahl fra Tomter IL/ Kollenhopp er Østfolds kandidat til prisen Årets ildsjel som deles ut på Idrettsgallaen 4. januar. Det skriver Norges idrettsforbund i en melding:

Én kandidat fra hver idrettskrets er med i kampen om fem finaleplasser som offentliggjøres i løpet av desember. Totalt kom det inn over 500 nominasjoner fra hele landet.

Basert på nominasjonene i fylket fikk hver idrettskrets i oppgave med å plukke ut én kretskandidat til prisen. Det er Østfold idrettskrets som har valgt ut Trond Smaadahl fra Tomter IL / Kollenhopp.

Juryleder Kjetil André Aamodt er imponert over de nominerte.

  • I år har det vært 17 veldig gode fylkesvinnere. Det er en god spredning av både kvinner og menn – men alle kjennetegnes ved at de er gode på det mellommenneskelige, de er gode på anleggsarbeid og de tar vare på de som er litt vanskeligstilte i samfunnet. De har alle perspektivene i sitt ildsjel-engasjement i idretten, sier Aamodt til Idrettsforbundet, og legger til:
  • Uten frivilligheten stopper idretten opp, så det sier seg selv at disse ildsjelene er vi helt avhengig av.

17 finalister blir til fem

I løpet av de neste ukene vil de 17 kretsfinalistene bli til fem finalister. Finalistene blir overrasket av Norges idrettsforbund, Norsk Tipping og NRK. Det er ildsjeljuryen som plukker ut de fem finalistene som vil kjempe om prisen.

Årets ildsjel 2020 vil bli kåret på bakgrunn av ildsjeljuryens stemme og folkeavstemningen som avholdes mellom 14. og 31. desember. Juryens stemme og folkeavstemningen teller like mye.

Årets ildsjeljury består av:

Kjetil André Aamodt, Aida Dahlen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Are Strandli, Marit Bjørgen, Olaf Tufte, Ragnhild Gulbrandsen og idrettspresident Berit Kjøll.

Fylkesvinnerne:

Vivian Nilsen, Finnmark, Berlevåg Turn & IF

Elin Sagerup, Troms, IL Blåmann

Ola Leiråmo, Nordland, Bossmo & Ytteren IL

Sverre Inge Ness, Trøndelag, Hommelvik Guts

Per Olav Blikås, Møre & Romsdal, Molde og Omegn IF

Torill Ebne, Sogn & Fjordane, Aurland IL

Berit Eirin Tungeland, Hordaland, Os turn og fotball

Bente og Rune Stangeland, Rogaland, Riska FK

Geir Daasvatn, Agder, Otra IL

Dag Nielsen, Telemark, IF Ørn

Torill Heia, Buskerud, IL Skrim

Finn Engen, Oppland, Raufoss IL Fotball

Rolf Hansen, Hedmark, Galterud IF

Fred Skarsteen, Vestfold, Vear IF

Trond Smaadahl, Østfold, Tomter IL / Kollenhopp

Kåre og Karin Melsæther, Akershus, Bærums Verk Hauger IF

Torgny Hasås, Oslo, Grüner Fotball