november 19

Hva vil du høre i klokkespillet i Fredrikstad?

Du kan være med og bestemme hva Fredrikstad kommune skal spille i rådhusets klokketårn i desember.

Fra klokketårnet på rådhuset spilles det hver dag melodier klokken 9, 12, 15, 18 og 21 opplyser kommunen på sine nettsider:

Forslag

  • Vi ønsker forslag til hva som skal spilles i perioden 1.–23. desember. Melodien som spilles klokken 1200 ligger fast inne som Måne og sol, men alle de fire andre tidspunktene skal fylles med toner som setter byen i skikkelig julestemning, sier kulturutvikler Åshild van Nuys i Kulturetaten.

Hun sier det blir to runder for å avgjøre hvilke melodier byen skal få høre i desember.

  • I første runde ønsker vi at alle kommer fritt med forslag til låter. Fra dette plukker vi en liste med melodier som klokkenisten kvalitetssikrer at vil fungere som klokkespill. Det blir så en avstemning på disse der de fire melodiene som får flest stemmer får plass i spillelisten i adventstiden, forklarer van Nuys.

Avstemningen på de utvalgte melodiene blir 21. november på Kulturetatens Facebook-side.

Konsert

I tillegg til å spilles daglig i perioden 1.-23. desember, kan du høre vinnermelodiene på Kulturetatens julekonsert. Domkantor fra Fredrikstad Domkirke, Dan René Dahl spiller konsert fra klokkespillet med vinnermelodiene fredag 13. desember kl 17.00. Konserten er gratis, utenfor rådhuset. Velkommen til julekonsert konsert med byens største instrument!

Mer om klokkespillet

Klokkespillet i Fredrikstad rådhus ble offisielt innviet torsdag 20. november 2014 i forbindelse med julegateåpningen. Klokkespillet er et automatiske spill og består av 38 klokker, som spenner over 3 oktaver. Klokkene veier mellom 11 og 640 kilo og består av 80 prosent kobber og 20 prosent tinn.

Så vi har egentlig kort tid – først skal vi få alle forslagene på bordet (frist 20. november), så tar vi avstemming torsdag 21. november.


Her kan du lese mer | Fredrikstad kommune | Foto via Fredrikstad kommune