november 23

Vintersporten du kan glede deg til på NRK i år, og..

Her er noen av ekspertene som skal gi deg de beste av sportsarrangementene i vintersesongen 2019-2020: (F.v.) Torgeir Bjørn (langrenn), Liv Grete Skjelbreid (skiskyting), Christian Nilssen (hopp), Thomas Lerdahl (alpint), Andreas Stabrun Smith (skiskyting) og Jann Post (langrenn). FOTO: NRK

20 helger

Gjennom 20 helger med vintersport, 91 dager på lufta, 600 sendetimer og et toppet kommentatorlag skal NRK gi publikum de beste øyeblikkene fra de største idrettsgrenene denne vintersesongen opplyser NRK i en melding:

Vintersportsesongen på NRK er i gang allerede denne helgen med den nasjonale sesongåpningen i langrenn på Beitostølen.

Deretter går det slag i slag fra november til mars med de viktigste mesterskapene i vintersesongen 2019-2020.

NRKs sportsredaktør, Egil Sundvor, er stolt over å ha satt sammen et lag av noen av Norges beste ekspertkommentatorer i alle vinteridrettsgrenene.

– De vil gi oss de beste og viktigste øyeblikkene med stort engasjement og dybdekunnskap i ethvert mesterskap, renn eller cup, sier han.

Han lover publikum et knalltilbud med vintersport og bred dekning av små og store øyeblikk som vil varme på kalde vinterdager.

– Vi ser særlig fram til VM i skiskyting i Anterselva i Italia i februar og Ski Tour 2020, den nye nordiske ski-touren som går fra Sverige til Norge samme måned.

Skiskytter-VM vinterens store høydepunkt

Andreas Stabrun Smith og Liv Grete Skjelbreid blir et av NRKs faste kommentator-tospann på skiskyting denne vinteren. Det har de store forventninger til.

– Skiskyting er den eneste av de store vinteridrettene som har VM denne vinteren. Og for et VM det blir! Anterselva er den vakreste og mest spektakulære arenaen. Utøverne elsker å konkurrere der, samtidig som høyden på 1600 meter gjør at dette er den vanskeligste arenaen å lykkes på. Det blir sol, spenning og smekkfulle tribuner, lover Stabrun Smith.

Liv Grete Skjelbreid på sin side har store forhåpninger til skiskytternes kvinnelag i dette mesterskapet.

– Det aller beste på jentesiden er at denne gangen har jentene like store medaljesjanser som guttene. Jeg har nok størst forventning til Marte Olsbu, siden traseen i Anterselva er den som passer henne best, og selvfølgelig til Tiril Eckhoff som alltid presterer bra i de store mesterskapene.

Begge er enige om at det er spennende å følge Johannes Thingnes Bø i ny sesong og nevner at Martin Fourcade kan vende tilbake i bedre form. Dermed kan det bli noen spektakulære dueller dem i mellom denne sesongen.

Her er vinterens sportssendinger på NRK:

2019:

  • 24.november: Nasjonal åpning langrenn, Beitostølen.

29.nov. – 1.desember: Åpning verdenscup langrenn i Ruka, Finland.

30.nov. – 8.desember: Åpning verdenscup skiskyting i Østersund, Sverige.

  • 31.desember: VM i hurtig- og lynsjakk

28.des. – 5.januar: Tour de Ski

 1. des. – 7.januar : Hoppuka i Østerrike, sendes på TV2 og i NRK Sport på radio.
  • 23.nov og 8.desember: Cupfinaler, fotball.

2020:

  • 23.februar: VM i skiskyting i Anterselva, Italia
  • 23.februar: Ski Tour 2020 i Østersund, Åre og Trondheim.
  • 23.februar: V-cup kombinert, Granåsen.
  • 15.mars: Raw Air, Holmenkollen.
  • 7.mars: Finnmarksløpet.
  • 8.mars: X Games Hafjell.
  • 8.mars: V-cup alpint, Kvitfjell.
  • 23.mars: VM i skiflyving i Planica, Slovenia.
 1. mars: Birkebeinerrennet.

  • 29.mars: NM-uka vinter, Lillehammer.