november 28

Nexans skal levere 240 kilometer med..

Foto via Nexans

Nexans skal levere 240 kilometer med

Nexans skal levere 240 kilometer med kraft- og styrings-umbilicals til et undersjøisk kompresjonssystem. Dette vil forlenge levetiden til Norges nest største gassfelt. Produksjonen av umbilicalene skal foregå på Nexans’ fabrikk i Halden, og de skal installeres i 2023 av Aurora, Nexans’ nye kabelfartøy opplyser selskapet i en melding:

Kontrakt

Nexans kunngjorde i dag at selskapet er tildelt en turnkey-kontrakt av OneSubsea®. Kontrakten omfatter design, produksjon og levering av to 120 km umbilicals til et undersjøisk kompressjonssystem. OneSubsea® er Schlumbergers divisjon for undersjøisk teknologi og produksjons- og prosesseringssystemer. Systemet vil bidra til å forlenge produksjonslevetiden til Ormen Lange-feltet. Dette er Norges nest største gassfelt, som nå leverer 20 prosent av Storbritannias gassbehov.

Norskehavet

Ormen Lange-gassfeltet ligger i Norskehavet og produserer daglig omtrent 70 millioner kubikkmeter gass. Gassen transporteres i rørledning til det landbaserte foredlingsanlegget Nyhamna. Her blir gassen renset og deretter transportert til Storbritannia gjennom en av verdens lengste undersjøiske rørledninger.

Kompresjonssystemet til OneSubsea er en innovativ teknologi som er utviklet for å øke gasstrykket. OneSubsea og Subsea 7 (Subsea Integration Alliance-partner) skal levere og installere to 16 MW undersjøiske komprimeringsstasjoner. Disse er tilknyttet eksisterende utstyr og rørledninger på 850 meters havdyp. Systemet forsynes med kraft og styres fra det landbaserte gassforedlingsanlegget Nyhamna, som ligger 120 km fra feltet.

Halden

Umbilicalene til Ormen Lange skal designes og produseres ved Nexans Norways fabrikk i Halden. De skal etter planen leveres og installeres i 2023 av det nye kabelfartøyet Aurora.