november 30

Denne sekken er laget av trær

Bergans og den finske fiberprodusenten Spinnova brukte Black Friday til å lansere en sekk laget med et cellulosebasert materiale, som bruker trær som råmateriale. Produktet er enda ikke å finne i butikkene skriver selskapet i en melding: 

Grønt 

– Vi ønsker å sette fokus på et grønnere forbruk på den ellers så svarte fredagen. I år presenterer vi et av våre mest spennende innovasjonsprosjekter. Målet med The collection of tomorrow er å få testet Spinnova-teknologien. Vårt håp er at prosjektet kan være et skritt mot et mer bærekraftig forbruk i fremtiden, sier CEO i Bergans, Jan Tore Jensen. 

Bergans er blant de første i verden til å designe og utvikle et ferdig produkt med Spinnova-fiber. Produktet som ble lansert i dag er en prototyp, og finnes kun i et meget begrenset antall. 

Testes 

Produktet skal testes blant norske, finske, svenske og tyske forbrukere, men sekken kan ikke kjøpes. Begans vil utforske nye forbruksmønstre og sirkulære forretningsmodeller, som de også har gjort i andre prosjekter, og gi forbrukerne mulighet til å kjøpe seg inn som andelseier i materialmengden.

Gjentas 

Akkurat nå er materialmengden formet som ryggsekker. Etter en tid i bruk kan forbrukeren returnere sekken, få den resirkulert og sydd til et nytt produkt. Syklusen vil gjentas flere ganger.