desember 04

Dramatisk avslutning: «Okkupert» har premiere på Viaplay 5. desember

Tredje og siste sesong av «Okkupert» har premiere på Viaplay torsdag 5. desember. Seks episoder gjenstår i en av de mest omtalte norske dramaseriene de siste årene, der skuespillerne Henrik Mestad og Ane Dahl Torp spiller sentrale roller.

Handler om

Den siste sesongen handler om tiden etter Russlands okkupasjon skriver NENT Group i en melding. Hva gjøres med landssvikerne? Og har russerne virkelig forlatt Norge? Den siste sesongen utforsker den norske nasjonalidentiteten og skildrer et land på kanten av demokratisk oppløsning.

Den pressede statsministeren – og etterhvert motstandsmannen – Jesper Berg, er også sentral i siste sesong. Skuespiller Henrik Mestad, som har gått inn i rollen som statsminister med tyngde og overbevisning, mener at siste sesong av «Okkupert» også blir den beste.

-Beste sesong

– Jeg kan garantere at det her blir vår beste sesong. Det er litt sånn at jeg fryser på ryggen. Jeg spiller mer «badass» og en mye hardere og farligere karakter. Det er mer gøy å spille, men også litt skremmende, forteller Mestad.

Serien har fått skryt for å være skremmende nær det internasjonale politiske klimaet. I utlandet har mange lagt merke til den norske politiske thrilleren, og kjendiser som blant annet Ricky Gervais har skrytt av serien til millioner av følgere på Twitter.

Sesong tre av består av seks episoder og er skrevet av Erik Skjoldbjærg, Camilla Strøm Henriksen og Hilde Susan Jægtnes. De to førstnevnte har også regissert serien sammen med Gunnar Vikene. «Okkupert» er produsert av Yellow Bird Norge ( v/Gudny Hummelvoll) for Viaplay.