desember 05

Over ni av ti leverer nå salgsmelding på nett opplyser Statens vegvesen

Digital salgsmelding gjør det enkelt, raskt og sikkert å kjøpe og selge bil. Over ni av ti leverer nå salgsmelding på nett opplyser Statens vegvesen i en artikkel:

-Vi i Statens vegvesen leverer en rekke selvbetjeningsløsninger knyttet til de fleste av oppgavene som skal gjøres som bileier og bilfører.

Hvert år mottar Vegvesenet en million salgsmeldinger på nett, mens det gjennomføres 650 000 omregistreringer av bil. Siden digital salgsmelding kom for snart fem år siden, har tre millioner kjøretøy blitt kjøpt, solgt og omregistrert på nett.

God samfunnsnytte

Den digitale salgsmeldingen gir stor samfunnsøkonomisk nytte. Hele transaksjonen går raskere, man slipper å reise til trafikkstasjonen og det blir reduserte kostnader knyttet til trafikkulykker og klimagevinst.

Færre salgsmeldinger som skal behandles gir også oss i Vegvesenet gevinster som en følge av færre henvendelser på trafikkstasjoner og telefoner som skal besvares.

Lett å bruke

-Vi ønsker å gjøre hverdagen lettere for både private brukere og kjøretøyforhandlere. Ved å bruke selvbetjeningsløsningen slipper folk å dra til en trafikkstasjon – de kan enkelt ordne ting der de er og bilen kan tas i bruk med en gang skriver Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

Prosessen er sømløs for brukerne, og det midlertidige vognkortet kan lastes ned og kjøretøyet kan tas i bruk. En part kan også starte på nett, og den andre kan fullføre på trafikkstasjon eller hos en forhandler – eller omvendt. Transaksjonene gjennomføres og kvitteres ut gjennom elektronisk id.

Fornøyde brukere

Målinger viser at 79 prosent av brukerne er fornøyd med tjenesten. Dette regnes som svært bra resultat for en offentlig digital tjeneste. Det arbeides løpende med å forbedre tjenesten.

Her finner du vegvesenets mange selvbetjeningsløsninger:


Foto via Statens vegvesen