desember 06

Historisk elbilrekord: -Første større by i verden som passerer 20 prosent elbilandel

Bergen kan bli første by i verden som elektrifiserer hele bilparken sin. Foto via: Hordaland fylkeskommune, Wanvik

Gratulerer

  • Det er bare å gratulere Bergens politikere. De viser verden at en utslippsfri bilpark er mulig, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening i en melding:

Tall fra Statens vegvesen viser at det er 21 910 elbiler i Bergen. Det utgjør 19,3 prosent av den totale bilparken på 113 422 biler. Bergen kommer til å passere 20 prosent elbilandel innen kort tid.

Elbilandelen i bilparken i Norge totalt, er på omlag 9 prosent.

  • Bergen har en unik mulighet til å bli første by i verden som elektrifiserer hele personbilparken sin, mener Bu.

Skal det skje er det viktig at politikerne styrer stødig i elbilpolitikken og sørger for at det lønner seg å velge elbil.

  • Undersøkelser viser at rabattert bompengepassering er en av de viktigste årsakene til at folk velger elbil. Det er viktig å huske all den tid det fortsatt er slik at den store majoriteten kjører bensin- og dieselbiler både i Bergen og resten av landet, understreker Bu.

  • Spesielt Oslo bør merke seg denne Bergens-rekorden. Hvor lenge kan Norges hovedstad leve med at lillebror i vest har flere innbyggere som kjører utslippsfritt. Bergen har på sin side noe å lære av Oslo, som fra neste år satser på elektrifisering av varebilene, ved å gi de gratis bompassering, utfordrer Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.