desember 08

Besøke Hafjell eller Kvitfjell i vinter? Kveldskjøring til middag – hele sesongen!

I TAKT MED MØRKET: Ta med deg naboen på kveldsski hele sesongen i flombelysning og køfrie løyper.

Kveldskjøring

Har du ofte tenkt at du gjerne skulle ha stått på ski etter jobb, forbedret innersvingen eller bare fått med deg hele familien i bakken uten å tømme lommeboka? Nå kan du faktisk det, i Hafjell og Kvitfjell i følge en pressemelding:

Sesongkort er en investering, for de aller fleste av oss er det et regnestykke om vinninga går opp spinninga. Får vi klemt inn nok turer i bakken som rettferdiggjør prisen?

I år trenger du ikke bruke lang tid på dette regnestykket.

Denne sesongen lanserer Alpinco, med Hafjell og Kvitfjell som destinasjon, et sesongkort kun for kveldskjøring. Dette for at folk som elsker å stå på ski skal få stå på ski enda litt mer med god samvittighet.

Alt for ofte velges alpint bort til fordel for idretter som er enklere og billigere, som for eksempel langrenn. Dette viser seg også i bredden og rekrutteringen til idretten. Som vår egen Kjetil Jansrud tidligere sa til Aftenposten.

Dette er noe vi har sett konturene av mer og mer, sier Jansrud. Du ser at det er mer bemidlede familier som blir alpinistfamilier, og det er feil.

Håpet er ikke bare at dette skal engasjere folk ut i bakken etter arbeidstid, men også at det skal bidra til å lokke flere unge inn til idretten uten at kunnskap og økonomi skal være en begrensning.

  • Bredde er bra og det behøver ikke sammenlignes med toppen. Det må være lov å være bedre enn andre, og det må være lov å være dårligere enn andre. Skiglede er så mye mer enn nivåer og for noen er det gøy å leke uten noen form for konkurranse. Andre ønsker å trene hardt, sier kommersiell leder i Alpinco, Marit Lien.

I samarbeid med Hafjell Skiutleie vil det også være mulig med et abonnement for skiutleie hele kveldssesongen. Dermed kan du kjøre snowboard den ene dagen, eller terpe på telemarkssvingen den neste.

Det betyr at skiglade ikke behøver å gjøre store investeringer i utstyr og det gir deg muligheter du kanskje ikke har hatt før, sier Lien.

For å sikre at logistikken går opp har Alpinco også fått med seg Kos i Hafjell og Plassen i Kvitfjell som kommer til å servere middag for en hundrings.

  • Hverdagen er travel og en kveld i bakken skal bestå av skiglede og moro, ikke stress, sier Anne Brit Karlsen på Plassen i Kvitfjell.

Foto og info via Hafjell / Kvitfjell – turistinfo