desember 09

Grønne førerkort må fornyes før nyttår

Har du førerkort som ser ut som ei grønn, lita bok må du fornye det før 1. januar skriver Vegnett i en artikkel. Dette er førerkort som er utstedt før 1. april 1979.

| via Vegnett

11000

Rundt 11 000 personer under 80 år har gyldig, grønt førerkort. Alle som er registrert med mobilnummer (8000) har fått varsel på SMS om at førerkortet nå må fornyes.

Du kan fornye førerkortet også etter 1. januar 2020, men husk da at du ikke har førerett fra nyttår og frem til fornyelsen

Flere tusen har fortsatt ikke fornyet

-6000 av dem som fikk varsel fra oss i oktober har fortsatt ikke fornyet førerkortet. I tillegg kommer de tre tusen vi ikke har mobilnummer til. De som fortsatt ønsker å kjøre bil må nå skynde seg å fornye førerkortet før nyttår.

Det sier Synnøve Vebostad som leder førerkortkontoret i Statens vegvesen.

Slik fornyes grønne førerkort

De som skal fornye må møte på trafikkstasjonen, ta nytt bilde og bestille nytt førerkort der. De må også ha med gyldig legitimasjon i tillegg til førerkortet (det grønne førerkortet er ikke gyldig som legitimasjon)

https://www.vegvesen.no/forerkort/ta-forerkort/gyldig-legitimasjon

Fornyelse etter 1. januar 2020

-Du kan fornye førerkortet også etter 1. januar 2020, men husk da at du ikke har førerett fra nyttår og frem til fornyelsen, understreker Vebostad.

Aktuell link | via vegnett | foto via Vegnett