desember 11

Sjåfør Ørnulf trives på jobben. På veien for sykehuset Østfold

Sjåfør Ørnulf Høgfeldt Jensen forteller om fine arbeidsdager bak rattet på sin Caddy Maxi mens han frakter og bringer – og lytter til radio mellom slagene. – Jobben som sjåfør ved Sykehuset Østfold er fin og selvstendig, sier han via sykehusets nettsider:

Ansatt i 37 år

Ørnulf kommer opprinnelig fra Halden, er bosatt i Fredrikstad, og har vært ansatt ved Sykehuset Østfold i hele 37 år. Tidligere var han sivilarbeider og portør, men de siste 12 årene har han jobbet som sjåfør. Basen er fra Kalnes, og herfra starter han ruten sin hver morgen.

11 sjåfører

Ørnulf er en av 11 sjåfører. Disse har ni ruter fordelt mellom seg, og hver kjørerute har i snitt 50 stopp per dag.

Sjåførene tilhører seksjon forsyning, som igjen tilordnes under innkjøp og logistikk. Stort sett hele Østfold dekkes av de 11 sjåførene, og alle rutene ender opp igjen på Kalnes hver dag, for avlevering av prøver og diverse varer. I tillegg går én av rutene til sykehusene i Oslo og omegn, med blant annet prøver og svarbrev i retur.

Vi får bli med på den hyggelige ”melkeruta” til Ørnulf en helt vanlig onsdag. Dagens rute er på 13 mil, og på turen skal vi blant annet innom Grålum postkontor, Åsebråten i Fredrikstad, Halden fengsel og diverse legekontorer. Innimellom ringer også telefonen med nye oppdrag. Da må ofte ruten omdirigeres noe.

27 mil

Rute nummer to er på 27 mil, og strekker seg mellom sykehusene. På denne fraktes det blant annet diverse medisinsk utstyr som skal steriliseres. Bilen fyller seg raskt opp, og det blir en del logistikk når alt skal havne på rett sted til rett tid, forteller Ørnulf.

– Hvordan trives du med denne jobben?

  • Vi har et godt arbeidsmiljø og jeg trives godt i jobben som sjåfør. I tillegg er dette en trygg jobb, noe som er viktig for meg, sier Ørnulf, mens han lemper av post og tørris, som skal videre til kollegaer i Fredrikstad.

Aktuell link | foto via sykehuset Østfold