desember 20

Kvelden før kvelden

Det blir magisk julestemning lille julaften når NRK inviterer til førjulsfest på Frognerseteren. Sissel Kyrkjebø avslutter kvelden med intimkonsert skriver NRK i en melding:

Vertskap

Kveldens vertskap er Haddy Njie og Mikkel Niva. Haddy har de siste tre årene ledet sendingen sammen med Ingrid Gjessing Linhave. Mikkel og Haddy er ikke nye for hverandre, men ledet Sommeråpent sammen i år. Nå gleder de seg til å lage julestemning sammen.

Gjester

«Kvelden før kvelden» er julefesten der alle skal føle seg velkommen, enten de sitter hjemme i stuene sine eller er gjester under sendingen.

Noen av dem som tar turen til Frognerseteren er Kari Bremnes, No.4, Isah, Malin Pettersen, Agnetesh, Jakob Schøyen, Herborg Kråkevik og Fargespill. Det blir med andre ord en kveld full av fine folk og god musikk. Kvelden før kvelden holder seg dessuten med eget husband, full blåserekke, korister og strykere.

Julekokken

Julematen er viktig lille julaften og i år er det Tonje Torvanger som står for den. Hun er på kokkelandslaget og jobber til vanlig på Michelin-restauranten Statholdergaarden i Oslo. I 2016 tok hun bronse med juniorlandslaget under Kokke-OL.

Grevinnen og hovmesteren

Hvert år siden 1980 har NRK sendt «Grevinnen og hovmesteren» på lille julaften.

I 1992 måtte den vises to ganger. Ved en feiltakelse ble den nemlig sendt et kvarter tidligere enn annonsert, og telefonstormen som fulgte, var så kraftig at NRK måtte sette den opp på nytt etter Kveldsnytt.

Grevinnen og hovmesteren sendes ca. kl 21.00.

«Sissels jul»

Kvelden før kvelden avsluttes med en intimkonsert med Sissel Kyrkjebø kl 22.00. Sammen med sine dyktige musikere synger hun julen inn med kjente og kjære julesanger, samt noen av hennes største hits.

Alle foto via NRK