desember 23

FINN: Dette søkte vi mest på i 2019

SØKETRENDER PÅ FINN: Årets FINN-lister viser at nordmenn elsker oppussing og elbiler, at Oslo fortsatt er på boligtoppen, og at sofa, småbruk og Rolex er populært som aldri før.

Dette søkte vi mest på i 2019

Årets FINN-lister viser at nordmenn elsker oppussing og elbiler, at Oslo fortsatt er på boligtoppen, og at sofa, småbruk og Rolex er populært som aldri før skriver selskapet i en melding:

 • Det er ikke overraskende at søkeord som sofa, hagemøbler, sykkel og småbruk fortsatt topper listen over mest brukte søkeord på FINN – for fjerde år på rad, sier Kristine Eia Kirkholm, kommunikasjonsjef i FINN:
 • Vi nordmenn er veldig glade i å pusse opp og fornye hjemmene våre –  og der kommer sofa og hagemøbler inn i bildet. Småbruk på sin side representerer drømmeren i oss. Andre ting, som snøfreser, som vi ser at også har vært veldig populært på FINN i år, er litt mer sesongbetont. Søkene gjort i 2019 spenner veldig bredt, og det er mange morsomme, fine og rare ting som søkes etter.

FINN har laget en oversikt over hva vi har søkt mest på i året som har gått. 

Mens sofa, sykkel, hagemøbler, Rolex og småbruk fortsatt troner på toppen av listen over de mest brukte søkeordene på hele FINN, har elbil kommet inn på topplisten på FINN bil, mopedbil kommet inn på FINN MC og oppussingsobjekt på FINN eiendom, som populære søkeord. 

Småbruk og Oslo fortsatt mest populært
I 2016 førte eiendomsmangel og høye priser til at Oslo falt på søkelistene og havnet på en sjetteplass på søkeordstoppen på FINN eiendom, mens i 2017 og 2018 var Oslo tilbake på andreplass på topplisten –  kun slått av småbruk. Også i 2019 havner Oslo på andreplass, og er et sted mange søker etter og drømmer om å finne seg en bolig. Fornebu har også rykket opp én plass fra i fjor – til en tredjeplass på listen. 

Ellers er oppussingsobjekt et populært nytt søkeord på FINN eiendom, og havner på syvendeplass på topp 10-listen.

 • Det er morsomt at oppussingsobjekt har kommet inn på søkeordstoppen på FINN eiendom. Det bekrefter jo trenden vi ser om at nordmenn elsker å fornye og pusse opp. Mange ser nok også på det som en mulighet til å kanskje skaffe seg en flott bolig til en litt rimeligere pris, og så kan man pusse opp etter hvert, sier Eia Kirkholm. 

Campingvogner og el-biler dominerer bruktbilmarkedet

Campingvogn har lenge ligget på topplisten over mest populære søkeord på FINN bil, men i år har også bobil kommet inn som en sterk nummer to, noe som tyder på at vi blir stadig mer glad i denne ferieformen. 

Tesla holder seg også stabilt på listen, og nytt av i år er at Tesla Model 3 også kommer inn på syvendeplass over de mest brukte søkeordene på FINN bil, med elbil som helt nytt søkeord rett under – på en åttendeplass.

 • Markedet for brukte elbiler blir bare større og større, og vi ser at mange av de mest populære modellene som legges ut brukt på FINN blir solgt utrolig fort, sier Eia Kirkholm. 

Møbler på Torget

Topplisten for FINN torget domineres i stor grad av søk etter ting til hus og hjem, som sofa, hagemøbler, snøfreser, spisebord og kommode. 

 • At stadig flere får opp øynene for brukte møbler og ting til hjemmet er kjempebra.  Mye av møblene som selges på FINN er pent brukt og kan fint brukes i mange år til, sier Eia Kirkholm: 
 • Vi ser også at mange, særlig studenter og unge brukere, søker etter gratis møbler på “gis bort” på Torget, for å innrede studieboligen eller sitt første hjem. Her kan du finne sofaer, hagemøbler, spisebord og kommoder som er helt gratis. Det eneste du kanskje trenger å gjøre er å bytte putetrekk eller male om litt. 

 • Det er imidlertid ikke bare boligutstyr vi ser etter på Torget. Mange drømmer også om å gjøre en god deal på produkter fra kjente luksusmerker, og FINN-søkene viser at Rolex og Louis Vuitton er spesielt populære. 

  • FINN torget brukes mye som annenhåndsmarked for eksklusive merkevarer, og vi ser at dyre klokker og designervesker er spesielt populært. Det som legges ut til salgs er ofte svært pent brukt, og gir gode muligheter til å få tak i kostbare, eksklusive produkter, som man kanskje ellers ikke hadde hatt muligheten til å kjøpe, sier Eia Kirkholm i FINN

  Spania og Hellas på reisetoppen

  Spania og Hellas er fortsatt nordmenns soleklare favorittdestinasjoner for utenlandsferier, med Gran Canaria og Kreta som de mest brukte søktordene innenfor pakkereiser. 

  Når det gjelder flybillett-søket, er Oslo, etterfulgt av Bangkok og London de mest brukte søkeordene, tett etterfulgt av Alicante i Spania og Bergen. 

  Norge og Spania er de mest populære landene å søke etter feriehus- og hytter til leie i, og her hjemme er det særlig vinterdestinasjoner som Trysil, Hemsedal og Sjusjøen som er populære. 

  Topp 10 søkeord over hele FINN: 

  Sofa

  Sykkel

  Hagemøbler

  Rolex

  Småbruk

  Snøfreser (opp fra i fjor)

  Louis Vuitton

  Gis bort

  Spisebord

  Kommode

  Topp 10 søkeord Torget: 

  Sofa

  Sykkel

  Hagemøbler

  Rolex

  Snøfreser 

  Louis Vuitton

  Spisebord

  Gis bort

  Kommode

  Topp 10 søkeord Motor – Bil:

  Campingvogn 

  Bobil 

  Tesla 

  Amg

  Cabriolet 

  Innbytte

  Rep Objekt

  Tesla Model 3

  Elbil

  gti

  Topp 10 søkeord Motor – Båt: 

  Windy

  Princess

  Viknes

  Nimbus

  Yamaha

  Viksund

  Fairline

  Askeladden

  Goldfish

  Yamarin

  Topp 10 søkeord Motor – MC:

  ATV

  Tempo

  Moped

  Utv 

  Mopedbil

  Vespa

  Goldwing

  Veteran

  Vobber

  A2

  Topp 10 søkeord Eiendom: 

  Småbruk

  Oslo

  Fornebu

  Hommersåk

  Gårdsbruk

  Konnerud

  Trondheim

  Oppussingsobjekt

  Lillestrøm

  Nesøya

  Topp 10 søkeord Jobb: 

  Jurist

  Sommerjobb

  Offshore

  Sykepleier

  Sjåfør

  Elektriker

  Gardermoen 

  Kokk

  HR

  Eiendom

  Topp søkeord FINN reise:

  Meste søkte destinasjoner innen flybilletter:

  Oslo

  Bangkok

  London

  Alicante

  Bergen

  Gran Canaria

  Stavanger

  Trondheim

  Malaga

  Gdansk

  Meste søkte destinasjoner innen pakkereiser (land):

  Spania

  Hellas

  Tyrkia

  Polen

  Kroatia

  Bulgaria

  Thailand

  Kypros

  Italia

  Storbritannia

  Meste søkte destinasjoner innen pakkereiser (byer):

  Puerto Rico

  Platanis

  Alanya

  Gdansk

  Sopot

  Rethymnon

  Alcudia

  Playa del Ingles

  Playa de Las Americas

  Rhodos

  Meste søkte destinasjoner innen pakkereiser (områder):

  Grand Canaria

  Kreta

  Antalya

  Mallorca

  Rhodos

  Pomorskie

  Tenerife

  Costa Brava/Barcelona

  Costa del Sol/Andalucia

  Makarskas Riviera

  Meste søkte destinasjoner for leie av feriehus og hytter (områder):

  Spania

  Norge

  Gran Canaria

  Danmark

  Trysil

  Hemsedal

  Kroatia

  Geilo

  Kristiansand

  Italia

  Meste søkte destinasjoner for leie av feriehus og hytter (land)

  Norge

  Spania

  Sverige

  Danmark

  Frankrike

  Italia

  Kroatia

  Hellas

  USA

  Thailand