januar 07

Sesongstart for «Hver gang vi møtes»

Odd Nordstoga får æren av å åpne den niende sesongen av «Hver gang vi møtes». Syv artister er klare for en sesong fylt med gode historier og magiske øyeblikk skriver Tv2 i en melding:

Artister

De syv artistene er Odd Nordstoga, Aslag Haugen, Linnea Dale, Frida Ånnevik, Morgan Sulele, Tuva Syvertsen og Chris Holsten.

  • Eg tykkjer det er spennande å nordstogifisere andres låtar, knekke koden og få det til å virke på mitt vis – på same viset som eg gler meg til at låtane mine får koma ut til folk gjennom andre flinkes tolking. Det blir jo litt spennande, sier Odd Nordstoga. Artisten er første mann ut, i kveld er det de andre artistene som skal tolke hans låter.

Folkemusikk

I ungdommen var Odd Nordstoga en aktiv del av det vitale folkemusikkmiljøet i Telemark, hvor han spilte trekkspill. Han debuterte som plateartist med bandet «Something Odd» i 1997 med det som kan beskrives som urban folkemusikk.

I 2004 slo han stort gjennom med platen «Luring» som, ved hjelp av slageren «Kveldssong for meg og deg», solgte hele 160.000 eksemplar. En ny stor kommersiell suksess kom i 1998, da Odd i samarbeid med Sissel Kyrkjebø ga ut juleplaten «Strålande Jul» med 350.000 solgte eksemplar og 11 ganger platina-trofé. Platen «Vaffelhjarte» med låtene «Bestevenn» og «Farfar i livet» er låter som har satt dypest merke fra Nordstogas hånd.

I 2015 kom platen «Dette landet» som resulterte i Spellemannpris for beste tekster. Platen førte til en omfattende turné, og låter som «Dette landet», «Diesel og Bensin» og «Kunsten å gå» har alle blitt folkekjære favoritter.

– Jeg ble med på «Hver gang vi møtes» i år av litt ulike grunner. Jeg har et år med lite turnering, og dermed hadde jeg tid til det. så kjenner jeg noen av artistene og liker de veldig godt, dermed blir det enkelt å hylle og moro å sosialisere. Jeg gleder meg til å høre og spille musikken og til å slarve med Aslag, Tuva og de andre, sier Nordstoga.

Sendes

Lørdag 11. januar kl. 20.00 på TV 2