januar 08

Ny true crime fra TV 2. Seriemorderen i Orkdal – Premiere!

I 1983 ble sykehjemsbestyrer Arnfinn Nesset dømt for å ha drept 22 eldre i løpet av en fireårsperiode, ved å sette sprøyter med giften Curacit. I etterforskningen så politiet på dødsfall som lå tjue år tilbake i tid. Hvordan kunne Nesset slippe unna så lenge? Og hva skjedde egentlig i den lille bygda?

I Seriemorderen i Orkdal kaster Jens Christian Nørve og Asbjørn Hansen nytt lys over en av norgeshistoriens mest sensasjonelle drapssaker skriver Tv2 i en melding:

Mange nordmenn

Mange nordmenn husker Nesset-saken med gru, og rettssaken vakte i sin tid voldsom oppmerksomhet. Nesset selv nektet for å ha begått de 25 drapene han var siktet for, og da han ble dømt for 22 av dem var det basert på indisier. Advokat John Christian Elden stiller spørsmål ved rettsprosessen og åpner for at det kan være mangler i dommen sett med dagens øyne.

Har Nesset faktisk begått 22 drap, eller er antallet langt lavere? Hva var Nessets motiv? Hvordan var rettssikkerheten ivaretatt i den oppsiktsvekkende rettssaken – ville Nesset blitt dømt i dag? De ubesvarte spørsmålene er mange og utfordrende.

Nå opphever Nesset advokatenes taushetsplikt, og Nørve og Hansen får dermed unik tilgang til kilder og arkivmaterial.

Sendes

Onsdag 8. januar kl. 21.40 på TV 2

Foto via Tv2