januar 11

Idol – Sesongpremiere. Landet rundt..

Jakten på Norges neste Idol er i gang! Programleder Katarina Flatland og dommerne Andreas «TIX» Haukeland, Tshawe Baqwa og Silje Larsen Borgan har saumfart små og store steder for å finne vår neste store stjerne.

Dommere

Artistmanager Silje Larsen Borgan (34) og Madcon-stjerna Tshawe Baqwa (40) har begge én sesong som Idol-dommere bak seg, sist sammen med veteranen Gunnar Greve (37), som fikk med seg fem sesonger bak dommerbordet før han valgte å tre av.

Ny av året er artisten Andreas Haukeland (26) – bedre kjent under artistnavnet «TIX».

«TIX» ble for alvor kjent med russelåter i 2015. Siden den gang har det skjedd mye i karrieren hans, og han har bevist at han kan mer enn «drøye» russelåter – både gjennom egne utgivelser og som låtskriver bak hits for både Flo Rida og Ava Max.

  • Jeg vil hjelpe andre å nå drømmene sine. Jeg var musikkbransjens underdog, som trosset fordommene og slo gjennom likevel. En slik dommer tror jeg ikke Idol har hatt før, og jeg tror det kan bidra til å både inspirere og motivere deltagere og publikum litt ekstra, sier Haukeland i en melding:

Han forteller at han har fulgt «Idol» siden første sesong og sett folk som både har fått drømmene knust og oppfylt.

  • Jeg vil finne den personen som kommer til å kjempe for sin plass i musikkbransjen, ikke bare med et talent, men med utstråling og viljestyrke. Du blir ikke popstjerne bare av å kunne synge. Jeg merker at jeg gruer meg til å gi kritikk, og jeg håper jeg slipper å knuse noens drømmer, sier han.

Nytt av året er at det ikke har vært auditions bare i de store byene, men også på mindre steder som Henningsvær, Loen og Arendal – i tillegg til en spektakulær audition-seilas med Hurtigruten mellom Trondheim og Bergen. I kveldens sesongpremiere blir vi med nettopp om bord på Hurtigruten, samt at vi får se noen av de «idolene» som hovedstaden kan by på.

Sendes

Mandag 13. januar kl. 20.00 på TV 2