januar 12

Mener dette er Sarpsborg 08’s nye trener. -Mikael Stahre

Etter det Eurosport erfarer blir trolig Mikael Stahre ny Sarpsborg 08-trener. Det skriver nettstedet søndag ettermiddag.

Kun detaljer gjenstår i følge Eurosport før svenske Mikael Stahre er klar som trener for Sarpsborg 08.

Gikk til Lillestrøm

Geir Bakke som har vært trener for S08 forlot nylig klubben til fordel for Lillestrøm.

Skjermbilde via Wikipedia / Sverige

Expressen

Saken er også omtalt i den svenske avisen Expressen søndag:

-Enligt SportExpressens uppgifter är han nu klar som ny huvudtränare i Sarpsborg 08, som håller till i norska Eliteserien. Laget kom på åttondeplats förra säsongen, men året därpå kvalade man in till Europa Leagues gruppspel och hamnade i samma grupp som Malmö FF skriver den svenske avisen.

14-åring

-Mikael Stahre är uppväxt i Gröndal och började där sin tränarkarriär i Gröndals IK redan som 14-åring. Efter att även ha tränat ungdomslag i Hammarby IF så kom han till AIK 1998 som ungdomstränare i følge Wikipedia.

Major League

-Efter en tids spekulationer i media, presenterades Stahre som ny huvudtränare för Major League Soccer klubben San Jose Earthquakes den 24 november 2017. Mikael Stahre entledigades från sitt uppdrag den 17 september 2018. Anledningen var svaga resultat och endast 4 vinster på 28 matcher.

Videofoto via IFK Gøteborg