januar 22

Dette var de mest populære navnene i 2019

Populære navn fra 2000-tallet toppet navnestatistikken i fjor. På årets ti på topp-liste finner vi nå flere kjente idrettsnavn skriver SSB i en artikkel:

Emma + Jacob

Mest brukte jentenavn i 2019 var Emma, fulgt av Nora og Sofie, viser nye tall fra navnestatistikken. På guttesiden var Jakob mest brukt før Lucas og Filip. Emma har dominert navnetoppen siden 2003 og er årets navn for tiende gang. Jacob var også på topp i 2017.

Emma kommer fra tysk og betyr stor. Jakob er et hebraisk navn av ukjent opphav. Jakob er kjent i Norge siden 1300-tallet og er et typisk bibelnavn.

I årets ti på topp-liste finner vi nå flere kjente navn fra vår tids idrettsstjerner.

Ada fortsetter framgangen og er nå ny på topp 10 med 6. plass. Navnet Ada ble kjent for mange gjennom fotballspilleren Ada Hegerberg, som blant annet er den første mottakeren av Ballon d’Or Féminin, verdens beste kvinnelige fotballspiller. I 2019 fikk 291 jenter navnet Ada.

Sofia og Ingrid

De andre nye på topp 10 er Sofia og Ingrid. Eneste nye på topp 10 gutter er William, som var toppnavn for noen år siden før navnet falt helt ut av ti på topp-listen i fjor.

Små lokale variasjoner

Toppnavnene i fylkene varierer. Selv om Jacob er mest brukt i hele landet, er det bare i Akershus, Hordaland og Troms han topper. Mohammed i ulike skrivemåter topper i Oslo. Oliver topper i Hedmark, Henrik i Telemark og Aust-Agder mens Filip tar Rogaland.

Emma er toppnavn i syv fylker, men 10. plass i Oslo. Der topper for øvrig Ingrid foran Astrid. Maja er mest populært i Østfold og Sogn og Fjordane.

Aktuell link | Her kan du lese mer | skjermbilde via SSB