januar 24

400 studieplasser til høsten

KLART FOR OPPTAK: 1. februar åpner nettsøknaden for årets opptak til bachelorstudiet ved Politihøgskolen. Opptaket gjennomføres i all hovedsak som tidligere år. Foto: Sturlason

400 studieplasser til høsten

Stortinget besluttet før jul at det i 2020 skal tas opp 400 studenter til bachelorutdanningen ved Politihøgskolen.

Vedtaket kom gjennom statsbudsjettet, og er en reduksjon på 150 studieplasser sammenlignet med 2019 skriver Politihøgskolen i en melding:

Stortinget legger som premiss at reduksjonen i studieplasser skal tas ved Politihøgskolens studiested i Oslo.

Det tas fortsatt opp studenter til alle våre tre studiesteder: Bodø, Oslo og Stavern. Søkere skal som vanlig sette opp studiested i prioritert rekkefølge i søknaden hos Samordna opptak.

Opptaket gjennomføres i all hovedsak på samme måte som tidligere år. Det blir tilbud om opptaksprøver i Oslo, Trondheim og Bergen.

Høyere

Redusert studentopptak kan medføre at poenggrensen for å få studieplass blir høyere. Dette fordi konkurransen om studieplass trolig blir hardere. Antall søkere og hvilke poengsummer søkerne har påvirker som alltid krav til konkurransepoeng. Poenggrensene vil være klare ved hovedopptaket, ca. 20. juli.

Nettsøknad til utdanningen åpner 1. februar, og søknadsfristen er 1. mars.

Mediehenvendelser knyttet til selve opptaket kan rettes til Linn-Hege Lauvset, ved seksjon for opptak og rekruttering ved Politihøgskolen. For andre spørsmål, kontakt pressevakt.