januar 26

-Flere valg og større fleksibilitet med nye togbilletter. Fra og med 21.april

  • Vi vil gi de som reiser med oss flere valgmuligheter og større fleksibilitet og endrer derfor flere av dagens togbilletter, sier konserndirektør Arne Fosen i Vy tog i en melding:

Fra 21.april

Endringen gjøres etter mange år med de samme billettypene. De nye billettene gjelder for reiser fra og med 21. april. Siden billettene er tilgjengelig 90 dager før avreise, kan de kjøpes på vy.no og i Vy-appen allerede nå.

  • Vi jobber hele tiden med å forbedre vårt tilbud. Nå innfører vi billettyper som i større grad er tilpasset kundenes behov og som gir dem flere valgmuligheter for sin reise. På den måten gjør vi det enklere å velge det miljøvennlige toget, sier konserndirektør i Vy tog, Arne Fosen.

Lavpris, Flex og Pluss

I dag har Vy billettypene Minipris, Ordinær og Periodebillett, samt Komfort, Sove og setereservasjon. Fra 21. april endres Minipris til Lavpris og Flex, og Ordinær endres til Flex Refunderbar på de lengste av Vys togstrekninger. Pluss erstatter Komfort på Bergensbanen.

  • Vi vil tilby billetter for de som ønsker å finne en billig togtur fra A til B, sammen med langt mer fleksible billetter som kan endres og refunderes helt frem til avgang. Pluss er et tilbud til de som ønsker et enda mer behagelig alternativ, sier Fosen.

Det beste vi tilbyr

På Bergensbanen erstattes dagens Komfort med nye Pluss, noe som betyr at alle Komfort-vognene skal pusses opp innvendig.

  • Pluss-vognene får nye og bedre seter, smarte bord, oppgradert interiør og nykvernet kaffe. Dette blir den beste reisen vi tilbyr, forteller Fosen.

Oppussingen av Komfort-vognene starter nå og de første vognene er ferdig allerede i januar.

  • Det gjør at stadig flere av våre reisende på Bergensbanen får gleden av å teste ut nye Pluss for prisen av Komfort, frem til 21. april, sier Fosen.

Reisende som ikke har digital billett kan ringe kundesenteret eller kontakte veiledere på de betjente billettutsalgene.

Mindre endringer i Nord og på lokaltogene

  • Siden SJ overtar driften av strekningene i og mot Nord fra 7. juni 2020, gjør vi færre endringer her, forklarer Fosen.

Det innebærer at Lavpris og Flex erstatter dagens Minipris. Flex Refunderbar erstatter dagens Ordinær. Sove og Komfort består som i dag.

Østlandet

På regiontog på Østlandet mellom Oslo, Lillehammer, Gjøvik, Halden og Skien erstattes Ordinær med Enkeltbillett og Minipris med Lavpris. For lokaltogene i Vest og på Østlandet blir det få endringer, med unntak av at Enkeltbillett erstatter Ordinær.

  • Vi skal legge til rette for at det er gode priser gjennom hele døgnet og hele uken, slik at vi får utnyttet hele toget og alle avgangene på en god måte, sier Fosen.

Her er Vys billetter:

Enkeltbillett – Vy sin fleksible billett på de korteste togstrekningene. Billetten kan nå enkelt både endres og refunderes selvbetjent helt frem til avreise.

Periodebillett – Vy sin billett for kunder som reiser ofte. Ingen endring.

Lavpris – Vy sin billigste reise på alle Vys regiontog. På regiontog mot Nord og Vest får kunden automatisk tildelt sete, mens det på regiontog i Øst er fritt setevalg. Billetten kan ikke avbestilles eller endres.

Flex – Vy sin fleksible billett på regiontog mot Nord og Vest. Her kan kunden selv velge sete og endre billetten sin så mange ganger hun vil. Billetten finnes også i en refunderbar variant (Flex Refunderbar). Det betyr at kunden kan avbestille billetten og få pengene tilbake før avreise, uansett årsak.

Pluss – Vy sin beste reise på Bergensbanen med oppussede vogner, bedre stoler, nykvernet kaffe og smarte bord. Her kan kunden velge sete selv, samt endre billetten så mange ganger hun vil. Billetten finnes også i en refunderbar variant (Pluss Refunderbar). Det betyr at kunden kan avbestille billetten og få pengene tilbake før avreise, uansett årsak.

Sove – Billetten for kunder som ønsker å sove godt gjennom reisen mellom Øst, Vest og Nord. Her kan kunden endre billetten så mange ganger hun vil. Billetten finnes også i en refunderbar variant (Sove Refunderbar). Det betyr at kunden kan avbestille billetten og få pengene tilbake før avreise, uansett årsak.