januar 28

Europeiske dekker avbestillinger til Kina

Coronaviruset påvirker reising til Kina og Hong Kong, og Europeiske Reiseforsikring utvider nå avbestillingsdekningen. Foto: Europeiske

Europeiske dekker avbestillinger til Kina

I forbindelse med utbredelsen av coronaviruset, har Europeiske Reiseforsikring besluttet å dekke avbestilling av reiser til Kina. Det skriver selskapet i en melding:

Kunder som har bestilt og betalt en reise til Kina eller Hong Kong, vil få dekket avbestilling av reise og opphold på reiseforsikringen.

Det er en forutsetning at kunden avbestiller reisen innen 14 dager fra UD gikk ut med reiserådet om Hubei-provinsen i Kina. Det vil si innen 9. februar.

  • Grunnen til at vi nå utvider avbestillingsdekningen til å gjelde hele Kina, er at vi ønsker å ligge litt i forkant av situasjonen. Reisende opplever større grad av reiserestriksjoner med kollektivtrafikk og fly, og det kan være vanskelig å bevege seg internt i Kina, sier Sigmund Clementz, informasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If.

Reiseforsikringen dekker bare det kunden ikke får refundert fra reisearrangøren, så alle blir bedt om at de kontakter flyselskap/reisebyrå før de kontakter Europeiske. Enkelte flyselskap og reisebyråer har åpnet for ombooking og refusjon allerede. Sjekk med flyselskap eller reisearrangør.

Kunder som befinner seg i Kina, blir bedt om å ta kontakt med Europeiske.