februar 05

Nå kan du søke lærlingplass i Europa


Gjennom ordningen «Lærling i Europa» kan alle lærlinger i Viken fylkeskommune søke plass om læretid ute i Europa fra 1. februar til 1. mars. Det opplyser Viken fylkeskommune i en artikkel:40


I fjor ble ca. 40 lærlinger sendt ut til 11 forskjellige land i Europa gjennom tilbudet «Lærling i Europa» og Erasmus+ programmet. Gjennom tre måneder fikk lærlingene jobbet ute i bedrift for å lære seg nye arbeidsmetoder, nye kulturer, og språk. Lærlingene kan bli utplassert i land som Hellas, Frankrike, Italia, England, Spania, og Tyskland for å nevne noen.Rodas Mehari Tecle (22) jobber i dag innen digitalisering som IT-Konsulent i Viken fylkeskommune. Hun har vært med i utvekslingsprogrammet «Læretid i Europa», hvor hun var utplassert i England.– Keen på å reise

Rodas fikk vite om utvekslingen via en sms som hun mottok. Hun fikk også forhørt seg om ordningen gjennom tidligere lærlinger som hadde vært utplassert. Med mange positive tilbakemeldinger var det ikke vanskelig for Rodas å bestemme seg.


– Jeg var veldig keen på å reise til utlandet. Jeg fikk en god anbefaling fra sjefen min om å prøve det ut. Jeg var også interessert å lære meg mer enn det jeg allerede kunne. Så da gikk turen til Bristol i England, hvor jeg jobbet i tre måneder pluss en forlengelse av oppholdet mitt, forteller Rodas.22-åringen hadde mange fine opplevelser og faglig utbytte av oppholdet sitt i England, både privat og på jobb.– Utvekslingen gikk veldig fint. Jeg hadde en bra vertsfamilie som jeg bodde hos. Det var veldig bra arbeidsforhold, og mange hyggelige mennesker. Den første måneden gikk vi gjennom læreplanen, for så å bli kjent med arbeidsverktøyene vi skulle bruke. Jeg fikk en god oppfølging, sier Rodas.

I tillegg får man bygget et nettverk av kontakter. Jeg har fortsatt kontakt med de jeg møtte i England, avslutter Rodas.——


Aktuell link | Viken fylkeskommune