februar 05

Slik blir vinterens store sportssuke på NRK


Fra venstre: Programleder Emil Gukild (VM i skiskyting), programleder Ida Nysæter Rasch (Ski Tour 2020) og studioekspert Emil Hegle Svendsen (skiskyting) lover spenning og underholdning i NRKs største sportssatsing denne vinteren.FOTO: OLE KALAND / NRK

Moro i vinter


Det blir 40 timer med skiskyting i verdensklasse og 20 timer med nordisk verdenscuprenn når både VM i skiskyting og det splitter nye nordiske rennet Ski Tour 2020 går av stabelen 13. – 23. februar.
Det blir ni dager med høyspenning i skisporet både med og uten børse når NRK sender fra VM i skiskyting fra Anterselva og Ski Tour 2020.VM i skiskyting

Vintersesongens store sportsbonanza starter torsdag 13. februar med VM i skiskyting.
I ni dager byr NRK på direktesendinger fra øvelsene i Anterselva og kveldsstudio fra en ombygd låve.Emil Gukild fra NRK Sport skal for første gang lose seerne gjennom et så stort mesterskap som programleder opplyser NRK i en melding:– Det er en ære å få lede VM-kveld og jeg har utrolig store forventninger til ukene i Anterselva. Skiskytterne har levert fantastiske resultater denne vinteren og jeg tror vi nordmenn har mye å glede oss til i VM. Publikum kan forvente seg latter, tårer og gåsehud, både hjemme i sofaen og på låven i Anterselva. Jeg gleder meg veldig til å få besøk av både medaljevinnere, eksperter og andre kjentfolk, sier Gukild.Kjendis-VM og MGP

Emil Gukild synes det er ekstra artig at navnebror Emil Hegle Svendsen også er med på laget for første gang. Ikke bare som faglig sterk studioekspert, men også fordi han får prøvd seg som skiskytter-instruktør i løpet av sendingene.


Den tidligere skiskytter-mesteren tror selv at miniserien «Kjendis-VM i skiskyting» byr på mye god underholdning for TV-seerne:


– Her får norske kjendiser prøve seg i skisporet med børse på ryggen og jeg forsøker å lære dem det mest grunnleggende i skiskytter-sporten med varierende resultater. Kjendisene konkurrerer på tid, mens NRKs Andreas S. Smith og Ola Lunde kommenterer underveis, sier den ferske ekspertkommentatoren.Disse kjendisene blir utfordret i «Kjendis-VM i skiskyting»:


Herman Flesvig
Mikkel Niva
Tiril Sjåstad Christiansen
Kjetil A. Aamodt
Ingrid Stenvold
Carina Olset
Stian «Staysman» Thorbjørnsen
Mads Hansen
Vegard Harm


Emil og Emil kan også melde at de tar inn over seg at Melodi Grand Prix har sin norske finale midtveis i mesterskapet. Derfor kjører de MGP-vorspiel fra Anterselva lørdag 15. februar, der kjentfolk fra både i og utenfor skisporet blant annet skal få lov til å dele sine beste MGP-minner.


Ski Tour 2020

Fra lørdag 15. februar får langrennsinteresserte en bonus, nemlig muligheten til å veksle mellom skiskytter-VM og verdenscuprennet Ski Tour 2020 som går fra Sverige til Norge.


Ski Tour 2020 består av seks etapper over sju dager og det er første gang et slikt renn går på tvers av landegrenser i Norden.

– Tourens mest spektakulære etappe er nok etappen på torsdagen fra Storlien til Meråker der både kvinner og menn skal gå 38 kilometer. Det er mye lengre enn de går til vanlig. Også bildemessig er dette annerledes og bærer litt mer preg av måten TV dekker langløp eller etapper i for eksempel Tour de France, forteller vaktsjef Christian Nitschke Smith.Han sier NRK vil sørge for solid dekning på alle plattformer av hele rennet, men kanskje med et ekstra blikk på etappene til landslagsutøvere som er fra Trøndelag. En etappe ender eksempelvis i Emil Iversens hjemsted, Meråker, mens hele Ski Tour avsluttes i Trondheim søndag 23. februar.


Slik er ruta under Ski Tour:

Östersund, Sverige: 15.-16. februar
Åre, Sverige: 18. februar
Storlien – Meråker, Norge: 20. februar.
Granåsen i Trondheim, Norge: 22. – 23. februar