februar 06

Mandag 10. februar er det slutt på gratisperioden for buss i Fredrikstad


Mandag 10. februar er det slutt på gratisperioden for buss i Fredrikstad. Billettprisene blir allikevel betydelig redusert sammenliknet med før gratisperioden opplyser Fredrikstad kommune:

Lavere priser på bussen

-Fra 10. februar blir billettprisene på bussen i Sarpsborg og Fredrikstad (Nedre Glomma) redusert.


Regjeringen har tildelt Nedre Glomma 20 millioner kroner for å gjøre det mer attraktivt å reise med bussen. Årsaken er den tunge biltrafikken i området skriver Østfold kollektiv


-Målet

– Målet er at flere skal la bilen stå og at flere skal få råd til å reise med buss. Slik vil trafikken i Nedre Glomma bli mindre og flyte bedre. Det er en endring som alle trafikanter vil ha glede av, sier Solfrid Rød Olsen, markedssjef i Østfold kollektivtrafikk.


Utenfor Nedre Glomma

Utenfor Nedre Glomma vil prisene forbli de samme. Det er fordi regjeringen ikke anser de omkringliggende kommunene som pressområder for biltrafikk. Selv om billettprisene ikke reduseres utenfor Nedre Glomma, vil likevel endringene i trafikkbildet komme alle til gode. En reduksjon i biltrafikken vil skape bedre flyt og mindre kø også for de som pendler til Nedre Glomma i forbindelse med arbeid og skole, eller har andre ærend i området.


Priser fra mandag 10. februar:

Nedre Glomma-kortet – 300 kr for 30 dager (tidligere 600 kroner)

Enkeltbillett for voksen – 25 kr (tidligere 40 kroner)
Enkeltbillett for barn og honnør – 15 kr (tidligere 20 kroner)

Ungdom til og med 19 år reiser gratis med buss mandag til fredag etter kl. 17 og hele lørdag, søndag og helligdager


Når skjer endringen?

Prisreduksjonen iverksettes fra og med 10. februar. Billettene kan kjøpes på bussen, med reisepenger (verdikort) eller i ØstfoldBillett-appen. Merk at enkeltbillett for voksen med redusert pris ikke kan kjøpes i billett-appen før 27. februar.Aktuell link